Aproape 460.000 de elevi vor lua burse de merit în acest an şcolar

Foto: Rares Hopinca/ facebook

Aproape 460.000 de elevi vor lua burse de merit în acest an şcolar şi circa 740.000 – burse sociale.

Bursa de merit, care înlocuieşte bursa de studiu din legislaţia veche, se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordine descrescătoare a mediilor anuale.

Ministerul Educaţiei reafirmă că obiectivul este de a stimula progresul şcolar individual, prin raportare la colectivul de elevi din care beneficiarii fac parte, precum şi de a îmbunătăţi media naţională a rezultatelor obţinute, luând în calcul contextele de învăţare diferite. Zilele trecute, un reprezentant al instituţiei afirma că s-ar putea face modificări la modul de acordare a burselor de merit, după ce au fost semnalate situaţii în care elevi cu medii foarte mici, chiar sub 5, ar urma să primească astfel de burse.

Datele transmise de inspectoratele judeţene şi al Municipiului Bucureşti mai arată că, în acest an şcolar, pentru excelenţa olimpică vor fi recompensaţi 3.000 de elevi şi în jur de 83.000 vor lua bursa tehnologică.

Bursa pentru încurajarea participării la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar pentru mamele minore are 731 de beneficiare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.