Foto & Video: Rapid învinge Craiova și pune presiune pe CFR Cluj și FCSB!

Rapid a învins-o pe Universitatea Craiova, scor 2-0, într-un meci care a contat pentru etapa a 14-a din Superligă. În cel mai important duel al rundei din campionatul intern, din punct de vedere al situației din clasament, giuleștenii s-au impus fără să primească gol în fața formației din Oltenia.

Partida a început mai bine pentru craioveni, care au pus stăpânire pe joc în ceea ce privește posesia, iar combinațiile fotbaliștilor pregătiți de Corneliu Papură funcționau de minune. Totuși, în minutul opt al confruntării de pe ”Stadionul Giulești”, Fusho Bambgoye a ratat uluitor, din câțiva metri, cu poarta goală. După o cursă formidabilă în flancul stâng a fostului jucător al celor de la CFR luj, Claudiu Petrila și o centrare în careu a acestuia, extrema rapidiștilor a lovit cu mâna balonul și nu a putut deschide scorul.

În minutul al 16-lea al duelului dintre cele două trupe, tot ”alb-vișinii” au fost mai periculoși și deciși, deoarece aceiași Petrila și Bambgoye au fost implicați într-o fază ofensivă. Însă, de această dată, rolurile s-au schimbat, servant fiind fotbalistul nigerian, pentru ca Petrila să trimită peste poartă, cu un șut puternic din careu.

Oltenii au ieșit mai mult la joc după cele două oportunități de gol ale rapidiștilor, iar Andrei Ivan a ajuns la finalizare după un contraatac purtat de Alex Mitriță. Șutul său a fost deviat, iar Horațiu Moldovan a respins cu piciorul încercarea atacantului român de a puncta pe tabelă.

În prima jumătate a reprizei întâi, Universitatea Craiova a legat mai multe pase, iar posesia a fost de partea oltenilor, dar golul care a pornit fiesta în Giulești a fost marcat de fotbaliștii lui Cristiano Bergodi. A treia oară, traseul Petrila-Bambgoye a dat roade, iar extrema stângă a giuleștenilor a reușit să se desprindă din marcaj și să centreze în fața porții, iar șeptarul ”alb-vișiniilor” nu a mai irosit o șansă de a înscrie. Rapid București a intrat la pauză în avantaj, chiar dacă pe final de repriză, Alex Mitriță putea marca cu un șut de la distanță.

În actul secund al înfruntării din Capitală, Universitatea Craiova a căutat egalarea, efectuând câteva modificări, dar golul nu a venit. Tot giuleștenii au fost mai hotărâți pe plan ofensiv, iar după mai multe șuturi expediate slab spre poartă, Borja Valle a marcat.

Jucătorul iberic a fost lansat de Alexandru Stan, în ultimele 10 minute ale meciului, iar acesta și-a aranjat mingea pentru un șut la colțul lung. Totuși, o deviere a unui apărător advers a făcut ca balonul să îl păcălească pe goalkeeper-ul oltenilor și avantajul gazdelor să se dubleze.

Până la finalul partidei, Claudiu Petrila a ieșit accidentat de pe teren, iar stafful tehnic al giuleștenilor își face probleme referitor la disponibilitatea acestuia pentru duelul din etapa care urmează, contra liderului din ierarhia actuală. Giuleștenii puteau să mai înscrie în ultimele minute, la fel ca formația craioveană, dar scorul a rămas același.

 

Cu cele trei puncte acumulate din derby-ul contra ”alb-albaștrilor”, Rapid București rămâne pe poziția a treia a clasamentului, dar se apropie la un singur punct în spatele ardelenilor de la CFR Cluj și la cinci lungimi de rivala, FCSB. În runda următoare, ”roș-albaștri” vor da piept cu giuleștenii într-un meci care se va disputa pe ”Arena Națională”. În tabăra adversă, Universitatea Craiova poate pierde locul al patrulea, în eventualitatea unei victorii a celor de la Farul Constanța. Fotbaliștii antrenați de Corneliu Papură se pregătește de un derby al orașului în runda viitoare, contra formației finanțate de Adrian Mititelu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.