VIDEO: Gaming și cel mai bun joc românesc de anul acesta

În ediția de vineri a emisiunii Generația Z am vorbit cu Andrei Bogdan-programatorul principal al studioului românesc de jocuri Gummy Cat.

Bear & Breakfast este cel mai recent proiect la care au lucrat Andrei și echipa Gummy Cat. Jocul a primit la Romanian Game Awards premiile pentru „Jocul românesc al anului” şi „Jocul din România cu cea mai bună campanie de marketing”.

„E un ocean în care ori te duci la cineva în barcă și înoți cu el, ori știi bine ce vrei să faci; uită-te bine înainte să te bagi”, a fost sfatul oferit de Andrei celor ce vor să intre în industria de jocuri video.

A început să programeze la 13-14 ani, iar după ce a terminat anul III de facultate și-a început activitatea la Gameloft, dar nu direct în echipa producătoare de jocuri: „M-a racolat Gameloft, am lucrat în laborator câteva luni şi apoi am primit oferta să fac un ban cinstit”.

Până în prezent a lucrat la titluri precum Spider-Man Unlimited, GT Racing 2 și multe altele.

Provocarea cea mai mare pentru el a fost să lucreze pe cont propriu la jocul „Forgive me, father…” pentru compania sa, Liberty Field.

Experiența creării jocului Bear & Breakfast a fost una plăcută pentru Andrei, „Ne-am distrat mult când ne-am dat seama că gunoiul poate să fie o resursă”.

Deși bucuros de reușită, el consideră că a avut parte de un dublu triumf la Romanian Game Awards pentru că industria românească de jocuri este „la început” și i-ar plăcea ca studioul Gummy Cat să aibă parte de o creştere precum Projekt Red – studiou din Polonia care a produs seria The Witcher și Cyberpunk 2077.

Am aflat şi câteva secrete din joc pe care le puteţi descoperi daca vă jucați sau ascultați interviul cu Andrei.

De asemenea, am ieșit pe stradă și am întrebat ce jocuri ar inventa tinerii din Generația Z, ce activitate din viața de zi cu zi ar transforma-o într-un joc și ce preferă între un boardgame cu prietenii sau un online multiplayer cinstit, dar și despre ce e de făcut in weekend-ul ce precede Halloween-ul.

Dacă ești curios să afli mai multe detalii, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii. Te așteptăm pe TikTok pentru sesiunea de Speed Questions.

Pe noi ne auzi în fiecare vineri, de la 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.