Ziua Radio România, marcată cu momente speciale pe București FM

De la cutia vorbitoare care răspândea magie cu o simplă răsucire de buton, până la click-ul de pe smartphone, Radio România a fost mereu punctul de intersecție pentru generații: baby boomeri, decreței, x,y,z… s-au întâlnit pe frecvența postului național. Martor al evenimentelor care au schimbat destine, Radio România a traversat lumi, o face și astăzi, cu aceeași versatilitate.

Pe 1 noiembrie, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii În Comunitate, profesioniști din domenii diferite, din generații diferite, vorbesc într-un documentar realizat de Adelina Tocitu, despre „constanța” radioului public, care a însemnat de fapt, permanenta lui adaptare.

De la ora 22:00, în cadrul emisiunii Întâlniri Capitale, București FM difuzează spectacolul. „La capătul curcubeului suntem noi”. Altceva decât se crede, altceva decât se vrea, suntem mai mult decât o listă de așteptări, este mesajul puternic al piesei cu care Trupa de Teatru Tutti Frutti, a Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”, a câștigat Premiului special al Festivalului „Vocea Teatrului Licean Bucureștean”. Spectacolul a fost produs de Teatrul Mic.

Coordonați de regizoarea Diana Păcurar, tinerii liceeni au scris nu doar textul spectacolului, ci și un imn al generației Z. Au adus pe scenă un spectacol vibrant, emoționant și autentic.

București FM a preluat și a adaptat spectacolul cu ajutorul regizorului Mihnea Chelaru, sub coordonarea Andreiei Bârsan și îl prezintă în varianta de teatru radiofonic pe 1 noiembrie, de la ora 22:00.

În luna noiembrie prezentăm „istorii din interior”. Oamenii de la Radio România dau glas amintirilor, într-un serial de istorie orală produs de Rador și difuzat de București FM. Cei ce s-au aflat de-a lungul timpului într-o relație de muncă, dragoste și devotament cu Radioul Public, vorbesc despre momente, întâmplări, evenimente, care s-au păstrat în memoria personală a fiecăruia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.