Ziua Radio România, marcată cu momente speciale pe București FM

De la cutia vorbitoare care răspândea magie cu o simplă răsucire de buton până la clik-ul de pe smartphone, Radio România a fost mereu punctul de intersecție pentru generații: baby boomeri, decreței, X, Y, Z, care s-au întâlnit pe frecvența postului național.

Martor al evenimentelor care au schimbat destine, Radio România a traversat lumi și o face și astăzi, cu aceeași versatilitate.

Pe 1 noiembrie de la ora 14:00, în cadrul emisiunii În Comunitate, profesioniști din domenii diferite, din generații diferite, vorbesc într-un documentar realizat de Adelina Tocitu, despre „constanța” radioului public, care a înseamnat de fapt, permanenta lui adaptare.

Tot pe 1 noiembrie, de la ora 22:00, în emisiunea Întâlniri Capitale, București FM difuzează spectacolul „La capătul curcubeului suntem noi”.

Altceva decât se crede, altceva decât se vrea, suntem mai mult decât o lista de așteptări – este mesajul puternic al piesei cu care Trupa de Teatru Tutti Frutti a Liceului Teoretic Bilingv ”Miguel de Cervantes” a câștigat Premiul Special al Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean.

Într-un spectacol produs de Teatrul Mic, sub coordonarea regizoarei Diana Păcurar, tinerii liceeni au scris nu doar textul spectacolului, ci şi un imn al generaţiei Z și au reușit să aducă pe scenă un spectacol vibrant, emoționant și autentic.

București FM a preluat și a adaptat spectacolul cu ajutorul regizorului Mihnea Chelaru, sub coordonarea Andreiei Bârsan și vi-l oferă în varianta de teatru radiofonic pe 1 noiembrie de la ora 22.00.

În luna noiembrie prezentăm „istorii din interior”.

Oamenii de la Radio România dau glas amintirilor, într-un serial de istorie orală produs de Agenția de presă RADOR Radio România și difuzat de București FM.

Cei ce s-au aflat de-a lungul timpului într-o relație de muncă, dragoste și devotament cu Radioul Public, vorbesc despre momente, întâmplări, evenimente, care s-au păstrat în memoria personală a fiecăruia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.