Patru persoane reţinute după ce ar fi înscenat un jaf la o societate comercială din Bucureşti

Foto: Poliția Capitalei/ facebook

Patru persoane au fost reţinute de poliţişti, după ce ar fi înscenat un jaf pentru a sustrage suma de 4.700 de lei de la o societate comercială, a informat Poliţia Capitalei.

Marţi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi în judeţele Călăraşi şi Buzău, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de delapidare, prejudiciul fiind de 4.700 de lei, potrivit unui comunicat DGPMB.

În fapt, arată sursa citată, la data de 13 octombrie, în jurul orei 23,45, Secţia 13 Poliţie a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie, angajată a unei societăţi, cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 23,30, un bărbat, având faţa acoperită, ar fi pătruns în incinta punctului de lucru, iar prin acte de violenţă ar fi sustras 4.700 de lei, bani proveniţi din încasările realizate în decursul zilei, după care acesta ar fi părăsit zona.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că aspectele sesizate nu coincid cu realitatea faptelor petrecute, conturându-se că, la data de 13 octombrie, în baza unei înţelegeri prealabile între femeia de 29 de ani şi alte două femei, ar fi stabilit să sustragă încasările societăţii la care prima dintre acestea era angajată. Astfel, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aceasta ar fi scos din spaţiul de depozitare 4.700 de lei, pe care îi avea în gestiune, aşezându-i la vedere, astfel încât femeia de 27 de ani să-i poată sustrage, în contextul simulării comiterii unei tâlhării, prin folosirea unui spray iritant lacrimogen. Acestea ar fi fost ajutate de alte două persoane, respectiv un bărbat de 27 de ani, precum şi de o femeie de 19 ani, care le-ar fi acordat sprijin, transportând persoanele bănuite cu maşina. Din cercetări s-a mai stabilit că banii sustraşi ar fi fost însuşiţi în diferite cote, de toate persoanele bănuit”, se precizează în comunicat.

În vederea administrării materialului probator, în dimineaţa zilei de marţi poliţiştii au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, persoanele bănuite fiind depistate şi conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale pentru audieri, arată DGPMB.

Cei patru bănuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.