VIDEO: Două surprize și o victorie clară în Cupa României în meciurile formațiilor din Superligă. Petrolul Ploiești învinge, FCSB a dat peste ”regina egalurilor”, iar Sepsi Sfântu Gheorghe încheie seria de succese

În runda a doua din ediția din sezonul acesta de Cupa României, primele partide care s-au disputat le-au avut în prim plan pe trei dintre cele 15 cluburi implicate în această competiție care evoluează pe prima scenă fotbalistică din țară. 

Meciul de deschidere a acestei etape din a doua cea mai importantă întrecere internă a pus-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe față în față cu Corvinul Hunedoara, în deplasare. După ce covăsnenii legaseră două victorii consecutive în campionat, cu FC Voluntari și cu FC Botoșani, trupa antrenată de Liviu Ciobotariu pornea favorită în această confruntare.

Cu un prim unsprezece care a combinat fotbaliști de primă echipă și jucători care nu au prins foarte multe minute în această stagiune, cei de la Sepsi au început cât se poate mai slab partida. În minutul 14 al întâlnirii de la Hunedoara, tehnicianul covăsnenilor a fost nevoit să îl scoată de pe teren pe Cosmin Matei, accidentat. 

În prima parte, gruparea din Superligă nu a putut trece de o apărare solidă a celor de la Corvinul Hunedoara, iar jocul de pase al campioanei en-titre nu a dat roade. De partea cealaltă, echipa din eșalonul inferior nu s-a remarcat pe plan ofensiv și a reușit să intre la cabine fără gol primit.

În actul secund al duelului din Cupa României, la câteva minute de la reluarea jocului, gazdele au punctat decisiv pe tabela de marcaj, prin Antonio Mihalache, un fotbalist în vârstă de 23 de ani. Fundașul hunedorenilor a fost adus în această vară, liber de contract, de la Petrolul Ploiești și a atins borna de două reușite în acest sezon.

Fiind condusă în acest meci, Sepsi a forțat egalarea, dar ocaziile nu s-au întețit la poarta formației gazdă, chiar dacă, pe teren, a fost introdus în minutul 67, Vitalie Damașcan, pentru a avea mai multă putere în atac.

Sepsi Sfântu Gheorghe a pierdut meciul din deplasare, negăsind drumul spre gol până la finalul celor 90 de minute și ocupă, momentan, poziția a patra în grupa A de calificare. 

Cu un singur punct acumulat din cele două runde, misiunea covăsnenilor este una dificilă, având în vedere distanța de cinci puncte față de primele două clasate, Petrolul Ploiești și Corvinul Hunedoara. În tabăra adversă, clubul din divizia secundă a României rămân cu șanse reale la calificare, iar dacă vor învinge și în următorul duel, pe Progresul Pecica, fără puncte obținute până acum, vor trece mai departe în această competiție.

În următoarea partidă desfășurată în prima zi a rundei secunde din Cupa României, o altă grupare din Superligă și-a făcut apariția. Petrolul Ploiești a întâlnit-o, tot departe de propriul teren, pe Chindia Târgoviște, fostă membră a primului eșalon din fotbalul românesc.

”Găzarii” veneau după un rezultat pozitiv obținut în derby-ul rundei precedente din campionatul intern, în meciul cu cei de la FCSB, atunci când au revenit de la 0-2 și au terminat la egalitate partida. De partea cealaltă, târgoviștenii disputau acest duel, clasându-se pe locul al șaptelea în ierarhia eșalonului inferior și cu o înfrângere în prima etapă a Cupei României, contra celor de la Corvinul Hunedoara. Cu Marian Huja căpitaul echipei prahovene, omul meciului din victoria de pe terenul oltenilor de la Universitatea Craiova, Petrolul Ploiești a marcat după douăzeci de minute de dominare totală la poarta adversă, prin Giorgi Abuashvili.

În prima repriză, ploieștenii își puteau dubla avantajul considerabil, dar ratările din toate pozițiile ale jucătorilor antrenați de Florin Pîrvu a făcut ca rezultatul să fie unul la limită. În repriza a doua a meciului disputat pe stadionul ”Eugen Popescu”, trupa pregătită de Vasile Miriuță a schimbat enorm în teren, dar imaginea afișată de cei de la Chindia nu a fost foarte diferită față de prima parte.

Pe finalul jocului, după multe minute de tatonare la poarta lui Mihai Eșanu, tot ploieștenii au dat lovitura, prin portughezul Marian Huja, care își confirmă forma excelentă din ultima vreme. Clubul din Superligă a pus mâna pe cele trei puncte și are golaveraj +3 precum Corvinul Hunedoara, în fruntea clasamentului.

În ultimul meci de marți al rundei secunde din Cupa României, actualul lider din campionatul intern, FCSB, mergea la Galați, pentru a se duela cu echipa care a înregistrat cele mai multe egaluri în această stagiune, Oțelul. Cu o garnitură aproximativ alcătuită din jucătorii de rezervă, printre care și Andrei Vlad, între buturi, dar și Joyskim Dawa, în centrul apărării, criticat intens după remiza cu Petrolul Ploiești, FCSB nu a oferit nimic concret în prima repriză a partidei.

Scorul pauzei a fost de 0-0, iar echipa mai periculoasă a fost cea pregătită de Dorinel Munteanu,m prin șuturile expediate pe lângă poarta vicecampioanei de către Ariel Lopez. În repriza secundă a duelului de lângă Dunăre, FCSB a fost mai insistentă, iar jocul pe contraatac a fost eficient.

În minutul 76 al confruntării, Darius Olaru a trimis o pasă în flancul drept de atac spre Alexandru Băluță, care a scăpat din marcajul defensivei adverse. Fostul fotbalist al celor de la Universitatea Craiova a intrat în centru, și-a așezat balonul pentru a finaliza și a șutat, cu exteriorul piciorului drept în plasa laterală, pentru a deschide scorul. Atacantul trecut și pe la Slavia Praga de-a lungul carierei sale a ajuns la cea de-a doua reușită consecutivă.

Cu cinci minute înainte de încheierea partidei, o fază creată în partea stângă de atac a ”roș-albaștrilor” creată între Darius Olaru și Cristi Ganea l-a pus pe ultimul dintre aceștia în postura de a centra în careu, acolo unde l-a găsit pe Dawa. Fundașul celor de la FCSB a apelat la o finalizare pretențioasă, extrem de frumoasă, marcând dintr-o semi-foarfecă. Totuși, arbitrul de la centru a anulat golul înscris de formația antrenată de Elias Charalambous, pe motiv că mingea trimisă de fundașul stânga al bucureștenilor ar fi depășit suprafața de joc.

Ocaziile s-au răzbunat în acest duel, iar gălățenii au reușit să pună mai multă presiune la poarta apărată de Andrei Vlad. În primul minut suplimentar al celor patru arătate de la margine, Alexandru Băluță, marcatorul primului gol al confruntării, a faultat la marginea careului și a oferit celor de la Oțelul șansa de a trimite o minge în fața porții.

Din centrarea lui Zhelev, Ariel Lopez, nemarcat în mijlocul careului celor de la FCSB, a reluat cu capul imparabil pentru a aduce egalarea pe tabela de marcaj. Până la sfârșitul jocului, nicio echipă nu a mai marcat, iar rezultatul final a fost cel de 1-1. În aceste condiții, cele două formații din Superligă sunt pe locuri calificabile după cele două runde, dar trebuie să aștepte meciurile celorlalte membre ale grupei pentru a vedea dacă punctajele vor fi asemănătoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.