VIDEO: Steaua Armatei ține în șah Rapidul în Cupa României

Ambele formații din Craiova își câștigă meciurile din Cupa României, iar sibienii fac spectacol în deplasare. FC Voluntari se încurcă aproape de casă, la Tunari, în timp ce meciul zilei, Steaua-Rapid, aduce o remiză albă

Cea de-a doua zi a meciurilor din runda secundă a Cupei României a avut în program dueluri extrem de interesante, în care au fost implicate formații din Superligă. Echipele orașului Craiova au învins la limită, în confruntările disputate, cei de la Hermannstadt au înregistrat scorul etapei, în timp ce Voluntari a plecat cu un punct de la Tunari. Steaua și Rapid nu au oferit spectacolul dorit și au încheiat fără gol duelul din Ghencea.

În prima partidă a zilei, FC U Craiova 1948 s-a deplasat la Zalău pentru a juca cu ocupanta ultimului loc din grupa C a acestei competiții. Trupa finanțată de Adrian Mititelu nu a menajat foarte mulți titulari pentru această înfruntare, pentru că în formula de start s-au regăsit majoritatea vedetelor echipei oltene.

Fundașul Andrea Padula a deschis scorul după 23 de minute trecute din jocul de la Zalău, după un joc de pase reușit al grupării de pe prima treaptă a fotbalului românesc. Începutul mai bun de partidă al craiovenilor a fost recompensat, iar până la finalul primului act, cel mai important eveniment a fost conturat de cartonașul galben încasat de Gabriel Compagnucci.

În partea a doua a duelului dintre cele două grupări, antrenorul celor de la FCU Craiova 1948 a efectuat două schimbări în primele minute de la start. Același lucru a fost făcut și de tehnicianul gazdelor, în minutul 55. Totuși, cei de la Zalău nu s-au apropiat de foarte multe ori de poarta apărată de Răzvan Popa, iar oltenii au plecat cu cele trei puncte din deplasare, chiar dacă puteau să mai înscrie cel puțin o dată.

În contextul victoriei, craiovenii au acumulat patru puncte din primele două puncte și speră la calificare în continuare, fiind la egalitate cu primele clasate din grupa în care a fost repartizată, Oțelul Galați și FCSB.

Seria partidelor din runda cu numărul doi a Cupei României a fost dusă mai departe de gruparea din Sibiu, FC Hermannstadt. Echipa condusă de pe banca tehnică de Marius Măldărășanu a dat piept contra celor de la Progresul Pecica, iar misiunea echipei din Suprligă a fost una facilă.

Ruben Fonseca a reușit o dublă în primul act al întâlnirii, iar Ciprian Biceanu a reușit și el să puncteze decisiv pe tabela de marcaj, sibienii intrând cu scorul de 3-0 la pauză. În repriza a doua, cei de la Hermannstadt nu au slăbit motoarele, iar Cristi Neguț, din penalty, Alexandru Oroian și Gabriel Iancu și-au trecut și ei lista pe numele marcatorilor.

Grație acestui succes obținut în deplasare, clubul din Sibiu se apropie de cele două locuri calificabile din grupa sa, după ce a strâns patru puncte din primele meciuri. Petrolul Ploiești și Corvinul Hunedoara sunt principalele echipe cu care Hermannstadt se luptă pentru accederea în faza următoare a competiției.

FC Voluntari a terminat nedecis duelul în care a fost implicată în această etapă a Cupei României, de la Tunari. În primul act al întâlnirii, nimic concludent nu s-a produs la cele două porți, având în vedere și componența unui prim unsprezece format din jucătorii de rezervă trimis pe gazon de Marian Dună, managerul ilfovenilor.

Însă, în minutul 64 al confruntării de la marginea Capitalei, Patricio Matricardi a deschis scorul pentru clubul din Superligă. Cu câteva minute înainte de fluierul final, atunci când oaspeții credeau că vor pleca cu toate punctele din acest meci, Luca Mitrică a marcat pentru Tunari și a evitat o înfrângere a formației pentru care evoluează.

Universitatea Craiova avea nevoie de o victorie după eșecul din campionatul intern, în derby-ul cu Rapid București. Fotbaliștii antrenați de Corneliu Papură au avut parte de un adversar dificil, în cazul celor de la UTA Arad. Meciul s-a jucat pe stadionul ”Iuliu Bodola”, din Oradea, din cauza montării unui gazon nou pe arena obișnuită pe care joacă trupa lui Mircea Rednic.

Ambele cluburi din Superligă au fost alcătuite din fotbaliștii de pe banca de rezerve, tocmai pentru ca managerii să odihnească principalele garnituri pentru duelurile din competiția primordială. Primul act a fost unul de tatonare reciprocă, fără ca vreuna dintre echipe să pună stăpânire completă pe joc.

În actul secund, Alexandru Mitriță, Jovan Markovic au fost introduși pe teren la olteni pentru a rezolva meciul prin experiența lor, iar intrările celor doi jucători au dat roade. În minutul 80 al partidei, Alexandru Mateiu, mijlocașul oaspeților, a trimis balonul în poartă și a adus victoria echipei de pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

UTA Arad nu a putut replica în acest sens, iar trupa pregătită de Mircea Rednic nu a putut bifa cea de-a doua victorie în acest sezon de Cupa României. După terminarea meciului, Universitatea Craiova a urcat pe locul secund în grupă, având un punct mai mult decât arădenii și fiind la egalitate cu FC Voluntari.

În ceea ce a fost considerat cel mai atractiv meci al acestei runde din cea de-a doua competiție internă a României, Steaua și Rapid și-au împărțit punctele. În Ghencea, trupa antrenată de Cristiano Bergodi a început aproape complet diferit partida comparativ cu primul unsprezece trimis în teren de tehnicianul italian în derby-ul câștigat cu Universitatea Craiova din Superligă. Singurul fotbalist care a fost titular atât cu oltenii, cât și cu ”roș-albaștrii”, a fost Alexandru Albu.

În prima repriză, giuleștenii s-au aflat la conducerea jocului din Capitală, dar ocaziile nu au fost numeroase. Cei de la Steaua au început confruntarea cu cel mai bun efectiv, printre care și golgheterul echipei, Bogdan Chipirliu. Totuși, formația Armatei nu s-a remarcat considerabil pe plan ofensiv.

În actul secund, schimbările realizate de Cristiano Bergodi, prin care patru jucători de bază au fost trimiși pe gazon, au arătat o altă față a ”alb-vișiniilor”. Steaua București s-a mulțumit cu jocul pe contre și a pus ceva mai multe probleme portarului Drăghia, dar fără să marcheze.

Borja Valle s-a aflat la originea celei mai mari ocazii a Rapidului din finalul meciului, iar acesta și-a așezat mingea înspre interior și a ales să tragă la colțul scurt. Execuția sa a fost deviată de un fundaș advers și respinsă în corner de goalkeeper-ul celor de la Steaua București.

Pe final, giuleștenii au forțat deblocarea tabelei de marcaj, dar apărarea steliștilor a rezistat, iar spiritele s-au încins la ultima fază a jocului, înainte de executarea unui corner. Fotbaliștii gazdelor au reacționat dur atunci când arbitrul a permis ca lovitura de colț a rapidiștilor să fie bătută, în ciuda expirării timpului suplimentar acordat de la margine. Fanii ocupantei locului al treilea din Superligă au fost nemulțumiți de comportamentul gazdelor și au aruncat bucăți din scaunele de pe stadionul din Ghencea pe gazon.

În urma rezultatului de egalitate de pe ”Stadionul Steaua”, Rapid București ocupă prima poziție în grupa B a Cupei României, dar poate fi depășită de U Cluj sau CFR Cluj, în cazul în care o grupare din Ardeal va câștiga meciul direct din această rundă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.