”Insomnia” un thriller al întrebărilor

Sursa foto: Cristina Toma

Dacă vă plac poveștile de familie pline de mister atunci romanul „Insomnia” scris de Sarah Pinborough și apărut în taducere românească la editura Litera este cartea potrivită pentru dumneaoastră în acest week-end.

Povestea se țese în jurul Emmei Averell care privită cu ochii altora pare a avea tot ce-i trebuie pentru a fi fericitiă: o fulminanta carieră de avocată, doi copii frumosi si un sot minunat care se ocupă de gospodărie.

Însă puțini dintre cei care o cunosc ar crede-o dacă le-ar spune că viața ei nu a fost mereu perfectă.

Cand Emma avea doar cinci ani, ea si sora ei mai mare au fost date in plasament ca urmare a unui incident grav, petrecut intre ele si mama lor. Sora Emmei isi aminteste că a existat o perioadă în care aceasta fusese iubitoare si „normală”, dar Emma nu poate să si-o amintească decât ca pe un monstru. Iar mama lor a suferit o astfel de transformare cu putin inainte să implinească patruzeci de ani, o piatră de hotar de care acum se apropie si Emma.

Emma își dorește cu disperare să lase în urmă traumele copilăriei, dar din momentul in care nu mai poate să doarmă, incepe să se gândească la ceea ce s-a intâmplat în urmă cu toți acei ani. Oare are nebunia în sânge? Oare, pierdută în acea stare mentală nebuloasă, asemănătoare cu somnambulismul, ar putea sfârsi prin a-si vătăma propria familie? Sau există, totusi, alta explicație pentru lucrurile ciudate care încep să se petreacă in jurul ei? Si se pare că există cineva care i-ar putea da răspunsurile căutate. Dar care sunt acestea rămâne să aflati singuri atunci când veți citi cartea scrisă de Sarah Pinborough pe care nu o veți mai lăsa din mână până când nu veți întoarce si ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.