Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Începutul lunii noiembrie aduce noutăți de neratat în cinematografe. Primul pe lista premierelor este filmul ”Anatomia unei prăbușiri” în regia lui Justine Triet, cu Sandra Hüller, Swann Arlaud, Samuel Theis și Milo Machado Graner.

Drama thriller ”Anatomia unei prăbușiri”, distinsă anul acesta cu premiul Palme D’Or merită fiecare minut petrecut în poveste. Pelicula are ca punct de acțiune un orășel indepartat din Alpii francezi. Aici, în ultimul an, Sandra, o scriitoare de origine germană, soțul ei francez, Samuel, și fiul lor, Daniel, au trăit o viață retrasă.

Când Samuel este găsit decedat lângă cabana unde locuiau, poliția se întreabă dacă s-a sinucis ori a fost ucis. Moartea lui Samuel este suspectă și duce la ipoteza unei crime, iar Sandra devine principalul suspect.

O altă dramă ce se vede pe marele ecran este producția ”21 de rubini”, regizată de preotul Ciprian Mega. Filmul, în care ne întâlnim cu actorii Mickey Rourke, Anthony Delon, Elisabetta Pellini, Corina Moise si Dorel Vişan, a fost turnat la Oradea și prezintă criza societăţii româneşti, de la biserică până la viaţa politică, începând cu primii ani din perioada post-decembristă până la valul arestărilor anti-corupţie din perioada de vârf a DNA şi pandemia de Covid-19.

Povestea filmului „21 de rubini” se învârte jurul Ninei, o tânără procuroare şi a prietenului său rus, Yuri, regizor de film, care lucrează împreună la dezvoltarea unui scenariu, inspirat dintr-o poveste tristă, de familie. Tensiunile politice de la sfârșitul anului 2022, o aduc pe Nina în atenția publică, numele ei fiind vehiculat pentru poziția de Procuror General al României.

”Între revoluții” este o altă producție românească, un documentar în regia lui Vlad Petri, cu Ilinca Hărnuț si Victoria Stoiciu.

Maria și Zahra sunt studente la Universitatea de Medicină din Bucureşti în anii ’70. Când speranţa unei schimbări politice devine o certitudine, Zahra se întoarce la ea acasă, în Iran. În următorul deceniu, singura lor modalitate de a comunica este prin scrisori. Încadrate de două revoluţii, cuvintele lor descriu lupta femeilor pentru a fi auzite, societăți în declin și o prietenie solidă, care nu poate fi destrămată.

Dacă nu te atrag dramele, poți alege comedia ”Freelance/Bodyguardul: Misiune în junglă”, cu John Cena, Alice Eve, Alison Brie si Christian Slater.

Un fost agent al forțelor speciale acceptă să se ocupe de siguranța unei jurnaliste în timp ce intervievează un dictator, dar, când o lovitură de stat militară izbucnește în mijlocul interviului, sunt nevoiți să se adăpostească în junglă și să lupte pentru supraviețuire.

Pe lista premierelor avem și producția ”Fiica regelui din mlaștină”, cu Ben Mendelsohn, Daisy Ridley si Gil Birmingham.

Drama mister este despre viața aparent normală a Helenei, care ascunde un adevăr sumbru: tatăl ei, este infamul rege al mlaștinilor, care le-a ținut pe ea și pe mama ei captive în sălbăticie ani de zile.

Acestea sunt noutățile pentru cinefili. Avem ce vedea pe marele ecran, de ascultat, e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.