VIDEO – Adrian Enache despre concertul de la Sala Palatului: „Eu vreau să realizez un melanj între experiența noastră și tinerețea și talentul tinerei generații”

Artistul și realizatorul de emisiuni de televiziune, Adrian Enache, a fost invitatul lui Răzvan Petre, în ediția de colecție a emisiunii De10xRomânia de vineri, 3 noiembrie 2023.

Adrian Enache a vorbit despre legătura lui specială cu marea, despre artișii cu care colaborează și pe care îi admiră, despre succesul piesei „O singură noapte”, dar și despre concertul din 14 noiembrie, de la Sala Palatului.
„Colegul, prietenul și regizorul spectacolului de care vom vorbi astăzi, Daniel Iordăchioaie, eram cu toții la mare când a lansat „Mă întorc la tine iar și iar mare albastră” și în fiecare an noi ne reîntoarcem la mare, nu numai fizic și cu gândul. Și iarna eu sunt la mare și toamna, îmi place ideea asta de libertate, spațiu, mult mare. Eu cântam rock cu trupa Febus pe vremea aia. De asta spectacolul meu se numește „E o nebunie” și va fi sub egida pop rock-ului cu care am început. Eu am cântat cu Nicu Patoi la început. Eu eram student, el era elev la liceu și mergeam noaptea cu trenul la festivaluri din Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Bacău. Și când dorea să doarmă la cușetă, eu îi spuneam trezește-te și fă solistică!”.

Adrian Enache a povestit, în De10xRomânia, și despre prima participare la celebrul Festival de Muzică Ușoară de la Mamaia.
„În 89 ajunsesem în finala de la Mamaia, 300 de candidați, eram 10 în concursul final. Mulțumesc în fiecare zi Mihaelei Runceanu, lui Ionel Tudor. Amintesc de Mihaela Runceanu, care a fost profesoara mea, că am văzut niște articole în presă, pentru că zilele acestea s-au împlinit 34 de ani fără Mihaela Runceanu, și cu declarația mea celebră deja că dacă rămâneam în noaptea aia la ea, pentru că noi aveam întâlniri cu Mihaela, toți elevii ei și ne chema la un suc, la o prăjitură și cine era din provincie rămânea să doarmă la ea. Și eu aș fi rămas, dar aveam teză la ora 8:00 dimineață, la matematică și atunci am plecat noaptea când a venit criminalul ala nenorocit. La festival mi s-a atras atenția să nu mai dansez, să nu mă mai mișc, să mă tund corespunzător. Aveam plete, veneam din muzica rock și când am început să cânt, și-am văzut că sala toată era în delir cu mine… Cântam o piesă de-a lui Adrian Daminescu. (…) Și m-au și tăiat la televizor, au băgat publicitate. Mi-au spus că e păcat de vocea mea, dacă n-am ascultat, n-aveam cum să intru în palmaresul acelui festival. Și a venit anul 90 și am recidivat și atunci am avut mare succes cu Laura Stoica. Iar trebuie să vorbesc la trecut. Dumnezeu să o odihnească pe iubita mea Laura Stoica. Ne-am lansat împreună cu două piese foarte frumoase și ea a luat trofeul, eu am luat premiul doi și de atunci drumul mi-a fost presărat cu flori”.

Concertul „Adrian, din inimă Enache! E-o nebunie!” va avea loc în data de 14 noiembrie, la Sala Palatului. Publicul va avea parte de un show plin de adrenalină, în maniera pop-rock, cu piese naționale și internaționale interpretate de mari voci, acompaniate live de trupa condusă de Dan Dimitriu si baletul High Class.

„Vin prietenii care au legătură cu cariera mea, spectacolul este regizat de Daniel Iordăchioaie. Am o echipă minunată cu Daniel Sindilă, Iuliana Marciuc producător și Daniel Iordăchioaie ca regizor, echipa minunată care a făcut mare show anul trecut, a avut mare succes. A fost sold-out spectacolul de anul trecut și a fost primul. Anul ăsta trebuie să recunosc că e mult mai greu să umpli Sala Palatului pentru că în fiecare zi, de o lună de zile, la Sala Palatul sunt concerte cu vedete internaționale. Concertul se numește „E o nebunie”, titlul primei piese mele rock scrisă de Mihai Constantinescu, după care vom marșa pe genul rock care m-a consacrat la începutul carierei mele și pentru că nu era un gen care să fie foarte plăcut în România, am trecut pe pop, pentru că era o viață grea. Eu căram scule, eu le montam, eu le demontam, dar cântam cu drag la toate festivalurile, luam premii și diplome, dar trebuia să și trăim, să plătim și noi facturi. Și am trecut pe pop. Vine Nicu Patoi. Va cânta cu mine din amintirile trupei Febus și o să cântăm o piesă scrisă de Dan Teodorescu, trupa Taxi mai nou. Vin și domnul Flavius Teodosiu, Diana Enache, fiica mea care va reapărea pe scenă după o pauză de câteva luni pentru că a devenit între timp mămică. Teo Rose, Alexandra Ungureanu și Bela Santiago voci mari și tânăra generație. De asta eu am vrut realizez un melanj între experiența noastră și tinerețea și talentul tinerei generații”.

Tot vineri am aflat cine a câștigat suta de euro, premiu oferit de Smith & Smith – transfer de bani și Radio România Regional. Câștigătoarea este Mirela din Deva, care ascultă De10xRomânia pe frecvențele Radio Timișoara.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00 pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.