VIDEO: Remiză în derby-ul Clujului și multe surprize în Cupa României

Încă o zi plină de meciuri în Cupa României, alte surprize de proporții oferite de echipele care au plecat cu a doua șansă la victorie.

În cea de-a doua etapă a acestei competiții interne, ziua de joi a avut programate trei dueluri la care au luat parte patru formații din Superligă.

Partida de deschidere a acestei zile s-a jucat la Alexandria, acolo unde trupa din eșalonul inferior a dat piept împotriva ultimei clasate din campionatul intern, FC Botoșani.

Confruntarea a debutat cu o ocazie mare de a înscrie pentru gazde, atunci când, în minutul 13, atacantul Alexandriei a tras peste poartă din poziție ideală.

În minutul 21 al partidei, botoșănenii au obținut o lovitură de la unsprezece metri, după un fault dur. Alexandru Șeroni și-a asumat executarea penalty-ului, iar șutul său pe jos a fost atins de portar, dar a intrat în plasă. Avantaj pe tabelă pentru moldoveni.

Până la finalul primei părți, fotbaliștii antrenați de Dan Alexa se puteau distanța, dar au irosit două ocazii uriașe. La patru minute de la reluarea jocului, Mihai Gâdea, jucătorul Alexandriei, a primit un balon în careu și a finalizat cu un șut trimis la colțul lung, portarul oaspeților fiind neputincios.

Gazdele au egalat situația de pe tabelă și au fost aproape de a conduce cu un sfert de oră înainte de fluierul final. Totuși, goalkeeper-ul codașei din Superligă a intervenit din câțiva metri.

În minutele de prelungire ale meciului, tot subdivizionara a fost cea care a forțat victoria, iar fundașul dreapta al gazdelor a ajuns la o centrare venită din partea stângă. Acesta a reluat cu poarta goală și a adus cele trei puncte pentru Alexandria.

Pentru trupa din liga a doua a fost primul succes în această ediție de Cupa României, iar situația din grupă s-a echilibrat. De partea cealaltă, FC Botoșani rămâne pe ultimul loc, cu niciun punct acumulat.

Campioana României, Farul Constanța, a fost și ea implicată în această etapă de Cupa României. „Marinarii” s-au deplasat la Buzău, pentru a o înfrunta pe Gloria.

Cu o serie largă de jucători din echipa secundă, fotbaliștii antrenați de Gheorghe Hagi nu au putut destabiliza apărarea adversă. 

Din contră, formația gazdă a fost mai periculoasă pe parcursul primelor 45 de minute. Buzbuchi a fost la post la primul șut expediat pe spațiul porții sale și a avut noroc la bara celor de la Gloria Buzău la jumătatea reprizei.

 În minutul 48 al partidei, gazdele au fost la un pas de a marca prin Bergvan, dar execuția acestuia, din lovitură liberă, a fost boxată de goalkeeper-ul constănțenilor.

În minutul 75 al înfruntării, Diogo, fotbalistul celor de la Gloria Buzău, a ratat cu poarta goală, din doi metri, dar ratarea acestuia a anunțat golul decisiv.

Peste 10 minute de la ocazia colosală nefructificată de cei de la Gloria Buzău, extrema dreaptă, Dumitrache, a marcat din afara careului. Acesta a fentat de două ori și a trimis un șut la colțul lung, imparabil.

Farul Constanța nu a găsit drumul spre gol și a terminat învinsă cea de-a doua confruntare din acest sezon de Cupa României, ocupând ultima poziție în grupa sa. Gloria Buzău a strâns primele trei puncte ale acestei ediții și a egalat-o pe UTA Arad, având șanse la calificare.

În ultimul meci al zilei, derby-ul orașului Cluj a oferit un scenariu identic cu cel de anul trecut din Cupa României. Rezultatul de egalitate înregistrat după fluierul final a fost unul în care reprizele au fost împărțite.

În primul act al întâlnirii, fotbaliștii conduși de le banca tehnică de Ovidiu Sabău au dominat desfășurarea evenimentelor și au marcat grație unui autogol al oaspeților. Kresic și-a înscris în proprie poartă spre finalul reprizei și a permis gazdelor să preia conducerea.

După efectuarea a trei modificări în partea secundă, trupa lui Andrea Mandorlini și-a creat mai multe ocazii și a afișat o cu totul altă imagine pe plan ofensiv. Intrat la pauză în locul lui Juricic, Bîrligea a dat lovitura și a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. 

Mario Camora a lansat o centrare din flancul stâng la care Otthele nu a putut să reia spre poartă. Balonul a ajuns cu noroc la Cvek care a așezat mingea pentru atacantul român, iar execuția sa l-a lăsat fără replică pe portarul „șepcilor roșii”.

Dan Nistor a fost extrem de aproape de a marca pentru echipa sa la trei minute distanță față de golul „feroviarilor”. O neînțelegere apărută în defensiva oaspeților, la construcție, l-a pus pe fostul fotbalist al celor de la Dinamo în poziție bună, dar șutul său s-a scurs puțin pe lângă poartă.

Și CFR Cluj putea profita de o eroare imensă a apărării celor de la U, dar golul lui Bîrligea a fost anulat pe motiv de fault la portarul Iliev. Cele două echipe nu au mai înscris până la final, chiar dacă presiunea celor de la CFR Cluj a crescut în ultimele minute. 

Situația în grupa celor două formații din Cluj este extrem de echilibrată. Trei echipe cu patru puncte, Rapid, U Cluj, CFR Cluj și Alexandria, cu trei puncte arată incertitudinea privind calificarea în runda următoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.