Comisioanele bancare nu vor creşte în România, nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice

Sursa foto: Andra Radu
Acord cu privire la comisioanele bancare!

Premierul Marcel Ciolacu s-a intalnit luni, cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România. In urma discutiilor, acestia au stabilit ca nu vor creşte comisioanele bancare, nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice.

”Comisioanele bancare nu vor creşte în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Acesta este acordul la care am ajuns astăzi cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România, dar şi cu cei ai BNR. Mă bucur că argumentele aduse au fost pe deplin înţelese şi le mulţumesc pentru deschiderea la dialog. Dialogul este calea prin care putem găsi cele mai bune soluţii atât pentru oameni, cât şi pentru economie”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a transmis, vineri, că lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash şi că este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare. Şeful Executivului preciza că va convoca, săptămâna aceasta, la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.