VIDEO: „Artificii giuleștene” pe Arena Națională! Rapid, mai eficientă în Derby-ul Capitalei

Rapid București a ieșit învingătoare din derby-ul cu FCSB, de pe „Arena Națională”, din ultima etapă a turului sezonului regulat din Superligă.

„Giuleștenii” au câștigat derby-ul Capitalei cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Papeau și Iacob, în primul act. Pentru „roș-albaștri” a înscris Dawa, în partea secundă.

Partida din București a debutat cu ocazia lui Băluță, care a rămas singur în careul rapidiștilor. Totuși, fostul fotbalist al celor de la Universitatea Craiova a împins mult prea slab cu vârful ghetei balonul, iar Moldovan a reținut mingea.

Imediat după ocazia celor de la FCSB, a venit și replica oaspeților. Borja Valle nu i-a pus totuși probleme lui Târnovanu cu execuția de la distanță din lovitura liberă de la peste 30 de metri.

În minutul 20 al partidei, jocul și suporterii prezenți pe stadion au fost surpinși de artificiile aprinse de galeria „alb-vișinie”. Focul de artificii a durat câteva minute, fiind o continuare a coregrafiilor și fumigenelor aruncate pe gazon din ambele părți din primele minute.

Până la deschiderea de scor a confruntării din Capitală, jucătorii celor două formații au fost implicați într-o altercație la mijlocul terenului. Un fault al lui Ovidiu Popescu asupra lui Borja Valle i-a făcut pe rapidiști să se îmbrâncească cu adversarii, dar centralul meciului a stins rapid conflictul.

În minutul 39 al meciului, o gafă apărării adverse, la care au contribuit atât Șut, cât și Ngezana, a dus la marcarea primului gol al serii. Borja Valle a recuperat balonul la marginea careului și i-a pasat lui Papeau, care a preluat, a fentat de două ori și a finalizat la colțul scurt. 1-0 pentru „giuleșteni”.

Arena Națională Rapid-FCSB/ Foto: Mario SoareLa scurt timp după marcarea primului gol, trupa antrenată de Cristiano Bergodi și-a mărit avantajul. Un corner executat de Borja Valle l-a găsit în careul vicecampioanei României pe Paul Iacob, care a reluat din prima, din voleu, în vinclul porții adverse. „Alb-vișinii” au intrat cu două goluri avans la cabine.

În partea secundă, greșelile individuale ale celor de la FCSB au continuat, dar oaspeții nu au profitat de contraatacurile avute la dispoziție. Revenită în atac, formația „roș-albastră” a punctat pe tabela de marcaj prin fundașul central, Dawa, din corner. Risto Radunovic s-a aflat la originea loviturii de colț, iar lovitura de cap a apărătorului camerunez nu i-a dat vreo șansă lui Horațiu Moldovan.

Presiunea grupării gazdă a devenit și mai intensă după intrarea cu adevărat în joc, în timp ce în tribunele „Arenei Naționale”, galeria rapidistă era mult mai sonoră. Pe teren, cu cinci minute înainte de fluierul final, Adrian Șut a fost servit de Risto Radunovic în careu, iar execuția sa din prima a intrat în plasă. Totuși, după lungi minute de așteptare, reușita mijlocașului celor de la FCSB a fost anulată pe motiv de offside, iar bucuria fanilor „roș-albaștri” a fost stricată.

Arena Națională Rapid-FCSB/ Foto: Mario SoareRapidiștii au rezistat eroic până la ultimul fluier și au obținut o victorie importantă în acest derby. Jucătorii pregătiți de Cristiano Bergodi s-au apropiat la două puncte de rivala FCSB în ierarhia internă și așteapă meciul celor de la CFR Cluj, de la Sibiu, o altă candidată a primului loc.

La finalul meciului, galeria gazdă a strigat „rușine, rușine să vă fie” fanilor din peluză care au plecat înainte ca jocul să se termine, iar, mai apoi, au cântat împreună cu favoriții lor. De partea cealaltă, „giuleștenii” și fotbaliștii Rapidului au rămas minute bune pe stadion și au sărbătorit succesul contra celor de la FCSB, într-o înfruntare care a avut o asistență de 40.563 de spectatori.

În următoarea etapă, cei de la Rapid București se deplasează la Sfântu Gheorghe, pentru duelul cu Sepsi, în timp ce „elevii” lui Elias Charalambous rămân în București, pentru meciul cu FCU Craiova 1948.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.