Noul model de Duster, lansat de Dacia, in cateva saptamani

Captura Youtube

Dacia va lansa in cateva saptamani noul model de Duster, cel mai bine vandut SUV din Europa. Anunțul vine dupa ce Ford a lansat luna trecuta producția unui nou model la Craiova – Ford Transit Courier.

Industria auto din Romania contribuie cu 13 procente la Produsul Intern Brut, iar pentru pastrarea actualelor investiții, adica peste 600 de unitați de producție, este nevoie de stabilitate.

Pe langa dezvoltarea accelerata a infrastructurii de transport, uzinele auto la Pitești și Craiova, alaturi de firmele ca produc piese și componente, cer guvernului sa nu mai bulverseze Codul fiscal, a spus astazi, la o conferința de specialitate, Adrian Sandu, secretar general al Asociației Constructorilor Auto din Romania.

Acesta a declarat ca orice investitor care vine in orice țara, nu numai in Romania, cauta trei lucruri: predictibilitate fiscala,  predictibilitate legislativa și stabilitate economica și politica.  Neavand una din aceste trei condiții,  orice companie din sectorul auto este in competiție cu doi factori: 1 – in intern, cu alta filiala, și in al doilea rand – cu competitorii direct de pe piața. Trebuie sa lucreze cu autoritațile, trebuie un dialog continuu, astfel incat competitivitatea ca țara de producție sa nu fie afectata.

Dupa ce, luna trecuta, la Craiova a fost lansat noul model Ford Transit Courier, peste cateva saptamani, la Mioveni va intra in producție noul SUV-ul Duster.
Mihai Bordeianu, director Dacia Romania, spune ca suntem la cateva saptamani sa avem acordul de fabricație, sa incepem producția de Duster noua generație, la Mioveni. E vorba despre cel mai bine vandut SUV din Europa in retail in ultimii șase ani. E un motiv de mandrie pentru toata lumea de pe platforma de la Mioveni.
In 2025, la inceput de an, va fi lansat Bigster.

225.000 angajați lucreaza in cele doua uzine auto și peste 600 de fabrici de piese și componente auto

 

 

 

 

Sursa: RRA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.