„Este primul film românesc filmat în Rahova. Este securitate maximă acolo. Cu telefonul, cu cablul de date dacă intri este caz penal.” – Vlad Logigan și Georgiana Saizescu despre filmul Visul

Dacă vrei să afli și tu mai multe din culisele vieții de actor trebuie doar să mergi la filmul VISUL, comedia care îți dezvăluie o parte din provocările prin care trece un actor. Protagonistul, actor de provincie aflat în impas, este nevoit să lucreze cu câțiva deținuți pentru un spectacol de teatru. Mai multe am aflat de la Vlad Logigan și Georgiana Saizescu care au venit în Bună dimineața, București! 

Invitații ne oferă câteva detalii despre cel mai recent film în care joacă. „Visul este un film care apare în cinema pe 12 decembrie. Este o comedie. Un actor este chemat și se duce să facă teatru cu deținuții dintr-un penitenciar. În filmul nostru, acești pușcăriași vor să evadeze.”

Povestea este inspirată din realitate. „Cam toate penitenciarele au activități recreaționale. Se numește descătușare prin cultură. Dacă participă au niște bonusuri: câteva vizite în plus, ies mai des în curte, pot primi pachet mai des de la familie.” 

„S-a filmat chiar într-o pușcărie. Este primul film românesc filmat în Rahova. Este securitate maximă acolo. Cu telefonul, cu cablul de date dacă intri este caz penal. Treci prin poarta metalică precum o faci la aeroport.” 

„Erau niște sărbători naționale și nu i-au lăsat în curte să se plimbe, dar auzeam cum urlă de la un geam la altul.” 

Cei doi ne spun câte ceva despre personajele lor. „Eu (Vlad) sunt actorul care merge să facă teatru cu ei. Georgiana este iubita personajului meu în film. Este o femeie puternică, care vrea sprijin și nu îl are din partea partenerului. Au o relație din adolescență care s-a consumat și nu-i mai leagă nimic. Ea știe exact ce vrea să facă, are un drum bine stabilit, el în schimb, nu.” 

Filmul a fost deja vizionat în cadrul a două festivaluri, iar reacțiile au fost foarte bune. „Până acum a fost o proiecție la TIFF și una la un festival de film de la Constanța. Ambele proiecții au fost primite cu entuziasm adică râsete în valuri, aplauze, n-a fost nicio părere de rău. Cred că așa va fi și în cinema.”

Experiența trăită de Vlad Logigan pe platourile de filmare, în pușcărie, l-a marcat și vine cu o propunere. „Eu aș face chestia asta ca orice om când face 18 ani să treacă o zi pe acolo. Nu mai vrei nici să treci nici măcar pe unde nu e trecere de pietoni. Îți spun eu, azi am pățit chestia asta. Nu vrei să ajungi acolo.” 

Apar multe proiecte după o perioadă grea, pandemia. „Anul acesta am trei premiere de teatru și una de film, cred că este un an bun. Am stat închis în casă. Dupa ce oamenii imediat după ce au putut intra în sală din nou la capacitate maximă, totul a redevenit normal. Aveau o sete de cultură.” 

„Bine și când am filmat noi filmul Visul nu se terminase tot. Încă erau restricții. Ne-am testat în fiecare în fiecare zi toată echipa. Din fericire, nu s-a îmbolnăvit nimeni. Am avut noroc.” 

Vlad Logigan este profesor universitar și ne descrie cum este să lucrezi cu studenții. „Eu predau la facultatea de actorie, la UNATC. Vin din urmă niște actori foarte buni și foarte talentați. Cei care spun că nu mai sunt actori cum erau o dată, n-au fost să-i vadă pe acești tineri.” 

„Ei sunt foarte diferiți. Vin cu bagaje culturale, emoționale diferite. Cineva a citit nu știu câți autori, cineva n-a citit și e băiat de cartier, dar are talent. Trebuie să vorbești pe limba fiecăruia.”

Și Georgiana Saizescu a fost asistent universiatar, dar a fost nevoită să renunțe. „Eu am fost asistent universitar la Hyperion, la clasa lui Virgil Ogășanu. Practic, mi-am făcut încă o dată facultatea lângă el. Sincer vă spun, minunat profesor. Nu mai predau pentru că nu mi-am dat doctoratul și era la un moment dat o lege în care dacă nu ți-l dai, nu mai poți preda.”

Dacă vrei să te încarci cu energie bună și să mai afli și câteva informații despre filmul Visul dă-i un play videoclipului de mai sus. Din 12 decembrie ne vedem la cinema, da?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.