Transparența și participarea cetățenilor la decizia administrativă, vorbe-n vânt? 

Actuala administrație din Banu Manta nr. 9 a venit la putere promițându-le cetățenilor transparență, o „primărie de sticlă”, consultare publică în legătură cu proiectele administrației publice locale, finanțate de la bugetul local si participarea comunității locale la deciziile administrative.

Dar, la trei ani de la preluarea puterii administrative de către Clotilde Armand, cetățenii de pe o stradă din Sectorul 1, Dumitru Zosima, obiectează cu privire la planul Primăriei de a le „moderniza” strada.
Ei susțin că strada lor este foarte bună și necesită doar mici reparații. Acestia nu sunt de acord cu lărgirea trotuarelor, îngustarea carosabilului și reducerea numărului de locuri de parcare, de la circa 200, la numai 39, așa cum prevede proiectul Primăriei Sectorului 1.

Cetățenii se plâng de faptul că nu au fost consultați în legătură cu proiectul care-i afectează în mod direct.

Reprezentanți ai riveranilor s-au prezentat de două ori în ședințe a Consiliului Local al Sectorului 1 pentru a cere oprirea lucrărilor.
După ultima ședință, cea de acum două zile, city-managerul Sectorului 1, Tudor Roșca, le-a promis că lucrările se vor opri și Strada Dumitru Zosima nu va mai fi reconfigurată prin îngustarea carosabilului, lărgirea trotuarelor și reducerea numărului de locuri de parcare, după cum arăta Bucuresti FM aici.

Dar, ieri și astăzi, lucrările au continuat.
Cetățenii spun că se simt mințiți de Primăria Sectorului 1, care nu tine cont de doleanțele lor și, pe banii lor, le „modernizează” strada cu forța, împotriva voinței lor.
Cetățenii au semnat o petiție pentru stoparea lucrărilor, dar vor acționa și în justiție pentru a obține acest lucru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.