Circulaţie în condiţii de iarnă pe unele drumuri din ţară

arhiva

Circulaţia pe unele drumuri din judeţul Harghita se face în condiţii iarnă, ca urmare a ninsorilor abundente, astfel că drumarii acţionează deja cu utilaje şi material antiderapant. Este vorba despre DN13B zona Bucin, DN15 zona Borsec, DN13A între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, precum şi despre DN12C zona Lacul Roşu.

Deşi în zona montană ninsorile au slăbit în intensitate, mai sunt zone unde ninge abundent şi se înregistrează vânt puternic pe creste. Cu toate acestea, nu au fost semnalate probleme în trafic, susţin autorităţile locale.

Potrivit ISU Harghita, vântul puternic a afectat, însă, cinci posturi de transformare din comuna Mărtiniş, lăsând 341 de consumatori fără energie electrică.

Şi pe Drumul Naţional 17, care face legătura între Transilvania şi Bucovina, urmare a ninsorii şi a viscolului, în Pasul Tihuţa, spre judeţul Suceava, au căzut câţiva copaci pe carosabil, fără însă a bloca circulaţia.

Şoferilor care se deplasează în astfel de zone, Centrul Infotrafic al Poliţiei le recomandă să conducă prudent, cu evitarea oricăror manevre riscante şi cu asigurare constantă pe tot parcursul traseului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.