VIDEO: În fiecare weekend ai spectacole de excepție pentru toată familia la Circul Metropolitan București

Noi surprize sunt anunțate la Circul Metropolitan și spectacole pentru întreaga familie au fost pregătite special să ofere publicului o experiență unică uimitoare. Ama Butoiescu, directorul artistic al Circului Metropolitan București a fost invitata Elenei Zagaican duminica trecută în emisiunea LifeStyle pentru părinți și ne-a prezentat show-urile extraordinare de care publicul de orice vârstă se poate bucura în cadrul acestui sezon.

Ama Butoiescu

“In general, spectacolul nostru atinge cele trei vârste importante, adică copilul, părintele sau însoțitorul și bineînțeles bunici sau străbunici, trebuie să găsim această modalitate încât să bucurăm cele trei categorii de vârstă și avem încăpățânarea să-i facem să interacționeze și să plece cu ceva, în sensul că noi aducem niște informații, căutăm să facem mici acte de educație prin cultură, dar să-i și provocăm pe cei care vin alături de copii să răspundă sau să se gândească, să caute și să ofere un răspuns.”

Cei mai mici spectatori pot face cunoștiință cu lumea magică și misterioasă a circului prin intermediul spectacolului ABC-ul Circului unde se întâlnesc cu imaginea unei lumi de vis, a unei lumi guvernată de acrobații, magie și zâmbete.

“Ne-am gândit să facem un lucru deosebit și anume am creat patru genuri de spectacol. Spectacolul ABC-ul circului a fost pregătit pentru grădiniță și școli până în clasa a 2-a, în care timpul de spectacol este mai scurt, momentele artistice sunt exact cât are posibilitatea această categorie de copii să fie atentă, să îi stimulăm să fie atenți, dar nu să-i obosim. Suntem atenți și la modalitatea în care facem luminile și proiecțiile pe care le folosim, să nu îi obosească foarte tare, costumele, tema, mesajele, să fie adecvate vârstei lor.”

Alege Culoarea este un spectacol extraordinar în care numerele de echilibristică uluiesc prin precizia și eleganța lor, în timp ce jongleriile se împletesc cu acrobații neașteptate.

Culoarea, pe lângă valoarea ei cromatică, poate să-ți creeze vibrații, emoții și multe altele. Și atunci, sub culori au venit numerele care să explice în mod material, pe viu, cât de vibrantă poate să fie sau care este caracteristica acelor culori.

Pe 18 noiembrie are loc premiera unui spectacol extraordinar, AEROFONIK, o oază de inspirație și emoție, unde muzica și circul se împletesc într-un mod sublim, potrivit organizatorilor.

“…este un spectacol într-adevăr modern în sensul că fiecare tablou este gândit și structurat, iar cu ajutorul lui vrem să-i scoatem pe oameni din zona lor de confort muzical și să le spunem că muzica e frumoasă, nu trebuie să ne limităm la anumite genuri muzicale.”

„Acrografica” aduce pe scenă un melanj savuros de umor, numere spectaculoase și prezențe memorabile ale artiștilor care ard pe arenă ca niște adevărate staruri. Vizualurile de excepție transformă spațiul într-o poveste fascinantă, în timp ce coloana sonoră te ține alert și te cucerește prin ritmul, versatilitatea și forța sa.

“Acrografica este despre felul în care acrobații de circ îți spun povestea prin corp, nu au nevoie de limbaj, răspund tuturor înțelegerilor culturale și nu numai. Și noi spunem la final: Vedeți că sub cupola circului nu există vârstă, nu există gen, nu există cultură, religie sau politică. Suntem toți egali. Pentru că circul reușește prin forma lui de exprimare artistică să se înțeleagă cu toată lumea și să spună frumoasa poveste a umanității. Omul a reușit să ajungă aici pentru că a știut să-și depășească limitele, să fie creativ, să viseze și să rămână copil.” ne-a spus Ama Butoiescu, director artistic al Circului Metropolitan București, în cadrul emisiunii LifeStyle.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.