VIDEO: Să auzi fiecare șoaptă

Sigur că ne-ar plăcea să auzim perfect orice sunet, orice șoaptă, până la adânci bătrâneți. Așa cum ne-am dori să vedem fără probleme, să ne mișcăm ca la 20 de ani, să avem mereu silueta din tinerețe…Realist vorbind, asta nu se întâmplă, dar vestea bună este că există variante care să ne ajute, când începem să întâmpinăm probleme.

In ceea ce privește dificultățile de auz, aparatele auditive moderne sunt departe de cele pe care le știam odată. Personalizate, adaptate fiecărui purtător și nevoilor sale, estetice, rezolvă partea medicală și disconfortul psihic determinat de problemele de auz, permițând reintegrarea firească în societate.

Totuși, deși este simplu de rezolvat pe această cale o situație cel puțin neplăcută, din toți cei care ar avea nevoie de un aparat auditiv în România, doar aproximativ 3% apelează la protezele de specialitate.

Cum arată, cum se construiesc, care sunt performanțele acestor aparate, de ce să porți unul, dacă ai ajuns să nu mai auzi bine, ne explică Ionuț Ștefănescu, director Clarfon, la Întâlniri Capitale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.