Protest împotriva proiectului ilegal de pe Strada Zosima!

Foto: Mircea Apostolescu

Cetățenii vor să își salveze locurile de parcare, dar și banul public!

Zeci de cetățeni au ieșit, astăzi, începând cu ora 10:00, să protesteze împotriva proiectului de „modernizare” a Străzii Dumitru Zosima, derulat de către Primăria Sectorului 1.

Emilio Verzotti, unul dintre reprezentanții riveranilor, a declarat pentru București FM că, în ciuda nenumăratelor demersuri – prezențe în ședințele Consiliului Local din Banu Manta, petiții – Primăria Sectorului 1 continuă lucrările pentru care cetățenii nu au fost consultați în prealabil.

Cetățenii sunt, însă, hotărâți să meargă mai departe, pe calea justiției, pentru a opri proiectul și mai cu seamă cheltuirea fără rost a banului public. Asta deoarece, anul viitor, urmează modernizarea rețelei de apă și canalizare de pe Strada Dumitru Zosima. Ceea ce va însemna spargerea, din nou, a carosabilului și readucerea acestuia la starea inițială, după terminarea lucrărilor la rețeaua de apă-canal.

Proiectul de pe Strada Zosima nu respectă prevederile legale!

Arhitectul și urbanistul Alexandru Pânișoară, de la Asociația pentru Dreptul Urbanismului (ADU), prezent la protestul cetățenilor, a spus că proiectul de „modernizare” a Străzii Dumitru Zosima prezintă mai multe elemente de nelegalitate.

Astfel, în primul rând, proiectul nu a trecut prin faza de consultare publică, fază obligatorie din punct de vedere legal. Proiectul mai încalcă și obligația legală de a asigura câte un loc de parcare pentru fiecare mașină, a mai declarat pentru București FM reprezentantul ADU.

În fine, dat fiind faptul că, prin această „modernizare” se schimbă geometria străzii, Autoritatea Locală a Sectorului 1 avea obligația legală de a întocmi și de a promova în Consiliul Local din Banu Manta un Plan de Urbanism Zonal (PUZ), a mai spus Pânișoară.

Consiliul Local al Sectorului 1 cere oprirea lucrărilor!

Prezent la protest, președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1, Daniela Popa, a declarat pentru București FM că deliberativul din Banu Manta a cerut stoparea lucrărilor, depunând și un proiect de hotărâre în acest sens. Numai că proiectul nu a fost introdus de către Executivul condus de către Clotilde Armand pe circuitul de avizare și nu a putut fi adoptat, a explicat Daniela Popa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.