Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Bine ați venit la Jocurile Foamei. Și fie ca șansele să fie mereu în favoarea ta”, cum ar spune Effie Trinket, personaj iconic al trilogiei The Hunger Games. Acest mesaj se aude din nou în cinematografe, în „Jocurile Foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”, în al 5-lea film din populara franciză.

Francis Lawrence se întoarce în poziția de regizor și producător si asta ne face să ne așteptăm la aceeași atmosferă plină de suspans ca în celelalte productii ”The Hunger Games”.

În primul rând, povestea urmărește un tânăr Coriolanus Snow (interpretat inițial de Donald Sutherland) și implicarea sa în Jocurile Foamei ca mentor ce schimbă jocul, cu ani înainte de evenimentele din seria originală. În rolurile principale ii avem pe Rachel Zegler, Hunter Schafer, Tom Blyth, Jason Schwartzman, Hunter Schafer, Viola Davis si Peter Dinklage.

De aceasta dată, în arenă, nu o vom vedea pe Katniss, ci pe predecesoarea ei, Lucy Gray Baird și pe însuși președintele Snow. Cei doi își unesc forțele pentru a supraviețui Jocurilor Foamei.

Franciza Jocurile Foamei se bazează pe romanul cu același nume al lui Suzanne Collins, care este și acum producător executiv, alături de Tim Palen.

De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” este un documentar care ne spune povestea scriitoarei Nora Iuga, acum in varsta de 92 de ani – un personaj unic: poetă, romancieră și traducătoare, suflet tânăr și avangardist, cu spirit ludic, carismă și autoironie.

Documentarul-portret ne invită să descoperim natura erotismului morbid, pentru care cărțile ei au fost interzise de comuniști, felul în care încă îi influenţează Norei scrisul, dar şi să aflăm secretul tinereţii fără bătrâneţe!

Regia documentarului, în care îi vedem pe Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Ștefan Emanuel Ancuța și Claudia Fitcoschi, este semnată de Carla Maria Teaha.

În cinematografe avem și două comedii. Prima dinte ele este marele câștigător al ediției de anul acesta a Bucharest best Comedy Film Festival – ”Surori Vitrege”. Pelicula regizată de Ani Alva Helfer îi are ca actori principali pe Gianella Neyra, Magdyel Ugaz, Miguel Davalos si Leonardo Torres.

Victoria și Marita descoperă că sunt surori vitrege în timpul priveghiului tatălui lor. Victoria nu stă foarte bine cu banii și decide să vândă casa de pe plajă pe care tatăl ei i-a lăsat-o moștenire. Dar pentru asta, trebuie să obțină acordul surorii ei, Marita. Toate bune și frumoase, însă condiția este ca ambele surori vitrege să petreacă vara împreună. Ce va ieși din toată povestea asta? Trebuie să vezi în cinematografe în această comedie de situație.

A doua comedie este ”Confort nordic”, cu Lydia Leonard, Timothy Spall, Ella Rumpf și Nick Blakeley.

E jenant să-ți recunoști fricile, mai ales când e vorba de o fobie de mers cu avionul și ai cumpărat deja bilete de vacanță cu noul iubit. În pregătirea acestei călătorii, Sarah se înscrie la un curs exclusivist care s-o vindece de teama de zbor, testul final fiind o cursă dus-întors Londra-Reykjavik.

Ce arată bine pe hartie, devine complicat atunci grupul este format dintr-un scriitor ursuz, un inventator, prietena lui și un ghid timorat. Totul se deformează când apar turbulențele, iar călătoria se transformă într-o cursă contracronometru.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.