Verificări la Academia de Poliţie din Capitală!

Foto: Facebook/Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Corpul de control al Ministerul Afacerilor Interne face verificări la Academia de Poliția Alexandru Ioan Cuza din Capitală, după ce, săptămâna aceasta, 63 de studenţi au făcut enterocolită din cauza mâncării de la cantină.

S-au prelevat probe şi se verifică modul în care sunt respectate normele de depozitare, manipulare, preparare şi servire a alimentelor. De asemenea, s-a dispus testarea medicală a personalului care deserveşte unitatea de alimentaţie a Academiei.

Echipa de control a cerut şi igienizarea suplimentară a spaţiilor de prepare şi de servire a mesei şi a sălilor de clasă, dar și suplimentarea serviciului medical în instituție pentru atenta supraveghere a studenţilor.

Conducerea instituţiei îşi exprimă regretul pentru această situaţie şi efectuează demersurile necesare pentru a preîntâmpina probleme similare, a transmis Ministerul de Interne.

Și reprezentanții Academiei de Poliție au făcut un anunț pe pagina de Facebook a instituției.

”Ca urmare a instituirii serviciului medical de permanență, monitorizarea stării de sănătate a studenților a fost efectuată printr-o conduită proactivă, de către medicii aflați noaptea trecută în serviciul de tură.

Comisia de medici din cadrul Direcției Medicale a M.A.I., continuă verificările începute pentru stabilirea tuturor cauzelor care au condus la această situație regretabilă. De menționat este faptul că nu s-a mai semnalat nicio altă solicitare de asistență medicală sau alte cazuri de îmbolnăviri în rândul studenților.

În continuare se monitorizează îndeaproape respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor precum și calitatea și conformitatea produselor alimentare servite”, transmite Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

Amintim că 63 de studenţi ai instituţiei au acuzat, în această săptămână, simptome de toxiinfecţie alimentară, unii dintre ei fiind transportați la spital, pentru îngrijiri medicale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.