Atenție la E-urilor din produsele de post!

arhivă București Fm

Săptămâna aceasta a început Postul Crăciunului. Este ultimul şi cel mai uşor din calendarul bisericesc.

Pentru această perioadă, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor şi medicii recomandă prudenţă în alimentație şi alegerea cu grijă a preparatelor vegetale, pentru prevenirea unor eventuale probleme de sănătate.

Mulți oameni caută alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post.

Cu ajutorul aplicației gratuite InfoCons, puteți afla informatii despre continutul si calitatea produselor aflate pe rafturile magazinelor, precum aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare sau proveninența ingredientului principal. De asemenea, puteți afla numărul total de E-uri din gustarea de post.

În plus, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui caloriile, sarea și zăhărul asociate.

De exemplu, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai – până la 8 E-uri, un lapte de soia – până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Postul Crăciunului tine până în seara zilei de 24 decembrie și implică abstinența de la carne, lactate, ouă și alte produse de origine animală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.