CALIFICARE! România merge la EURO după 8 ani!

Sursa foto: Facebook Ianis Hagi

Naționala de fotbal a României s-a calificat matematic la EURO 2024!

„Tricolorii” au câștigat meciul din Ungaria, cu Israel, cu scorul de 2-1 și au obținut biletele pentru Germania.

Trupa antrenată de Edi Iordănescu a fost condusă de israelieni încă din minutul al doilea al partidei, după golul marcat de Zahavi. Dintr-un corner executat de Gloukh, naționala Israelului a preluat conducerea.

Imediat după marcarea primului gol, fotbaliștii români au revenit în joc și au presat poarta adversă. După un șut trimis de Nicolae Stanciu care a lovit bara transversală, George Pușcaș a împins balonul în poarta goală.

La scurt timp, Răzvan Marin a lansat un șut spre poarta apărată de Glazer, dar goalkeeper-ul naționalei din Israel a apărat execuția.

Până la pauză, selecționata țării noastre a forțat preluarea conducerii pe tabela de marcaj, dar defensiva israelienilor a rezistat.

În partea secundă, „tricolorii” au trecut la inițiativa jocului și au avut mai multe șanse de a marca. Totuși, golul de 2-1 a fost marcat de Ianis Hagi, care a înscris în minutul 63, după ce a simulat un șut.

Israel a revenit în atac, dar apărarea trimisă în teren de selecționerul Edi Iordănescu a rezistat, în frunte cu Horațiu Moldovan.

La finalul celor 90 de minute de joc, scorul a rămas intact, iar România a obținut calificare automată la EURO 2024. După 8 ani de pauză, „tricolorii” vor evolua la un turneu final.

De partea cealaltă, elvețienii au remizat cu naționala din Kosovo, iar lider rămâne selecționata țării noastre.

În ultima etapă din grupă, România și Elveția se vor întâlni într-un meci direct, marți, 21 noiembrie, pe „Arena Națională”.

C A L I F I C A R E!

Sursa foto: Facebook Ianis Hagi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.