”Stai jos sau cazi”, spectacol prezentat la Odeon, în Luna conștientizării epilepsiei

Sursa foto: Teatrul Luceafărul Iași

Spectacolul ”Stai Jos sau cazi”, după romanul omonim al lui Bogdan Munteanu, producție a Teatrului pentru Copii şi Tineret ”Luceafărul” Iași, se joacă la București, la Teatrul Odeon, la Sala Studio,  joi, 23 noiembrie, de la ora 19:30 și vineri, 24 noiembre, la UNATC Sala Ileana Berlogea, de la ora 19:00.

Luna noiembrie este Luna conștientizării epilepsiei, iar spectacolul ”Stai jos sau cazi”,  exact asta face. Dimensiunea lui estetică este dublată subtil de una de atragere a atenției asupra acestei maladii, de promovare a ideii că boala în general nu este un stigmat, de pregătire a publicului pentru a înțelege cea mai potrivită reacție in asemenea situații.

❝Unul din o sută de oameni are epilepsie. Cipri, protagonistul din ”Stai jos sau cazi”, se încăpățânează să povestească despre vulnerabilitatea lui. Să fie Cipri, cu tot cu Epi, nu invers, mai ales că normalitatea, așa cum o știm toți, poate fi pierdută atât de ușor. Boala e însoțită de un fel de umor – atât Cipri, cât și cei care asistă la crizele lui percep realitatea în mod distorsionat. Unii nu știu nimic despre epilepsie, alții știu prea multe.❞ spune Bogdan Munteanu.

Dramatizarea este realizată de Bogdan Munteanu și Daniela Șilindean, adaptarea și regia îi aparțin lui Cristi Avram, asistentă de regie este Miruna Hriscu.

În distribuție: George Cocoș, Ioana Corban, Liliana Mavriș Vârlan, Ionela Arvinte, Cosmin Rotariu, Dragoș Maftei.

Reprezentația va fi urmată și o scurtă discuție cu publicul.

Proiectul Teatrului Luceafărul este unic în România, beneficiind de parteneriatul  Universității de Medicină și Farmacie Iași. Spectacolul s-a jucat în două importante reuniuni festivaliere de gen – Festivalul Național de Teatru și Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași. Spectacolul este însoțit de o carte coordonată de Oltița Cîntec, Richard Constantinescu și Daniela Șilindean – TAINELE CREIERULUI. EPILEPSIA – PERSPECTIVE NARATIVE, care a deschis colecția de medicină narativă a Editurii UMF Iași.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.