O nouă experiență de vizitare la Muzeul Antipa cu aplicația „Touch My Hair”

Sursa foto: Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"/facebook

Din noiembrie 2023, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” propune publicului o nouă experiență de vizitare interactivă și distractivă cu aplicația de realitate augmentată „Touch My Hair”, parte a proiectului cultural „Atinge-mă Umbră”.

Proiectul cultural „Atinge-mă Umbră” are ca scop redefinirea modului în care publicul se poate comporta în muzeu în relație cu obiectele de patrimoniu expuse.

Majoritatea publicului dorește să atingă obiectele cu care interacționează, lucru firesc dacă ne gândim la nevoia de învățare prin atingere. În ceea ce privește obiectele de patrimoniu, acestea trebuie protejate, iar contactul cu ele este explicit interzis.

Muzeul Antipa pune la dispoziția vizitatorilor obiecte de decor muzeal (replici din material textil ale unor obiecte reale din muzeu) care pot fi atinse fără restricții, numite „Umbre”, și o modalitate suplimentară de interacțiune cu acestea prin intermediul realității augmentate.

Folosirea „Umbrelor” în spațiul expozițional, precum și folosirea AR pentru a imortaliza interacțiunea publicului cu acestea, reprezintă soluții inovatoare de promovare și protejare a patrimoniului Muzeului Antipa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.