VIDEO: Periplu prin lumea fascinantă a unei librării

Cărți, rechizite, jocuri, jucării și o lume care ne face curioși oricând intrăm pe ușile librăriilor din cadrul Companiei de Librării București(CLB). Sunt acele librării care prin acțiunile pe care le desfășoară,  ajută comunitatea și aduc zâmbete pe chipurile copiilor. Am vorbit #InComunitate despre ce-au făcut în acest an și cum se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă cei de la CLB, cu Alina Mirea, șef serviciu marketing.

Cam 75% dintre clienții unei librării sunt aceiași, se cunosc cu vânzătoarele, cunosc foarte bine magazinul și istoria acestuia. Sunt clienți fideli, iar pentru ei avem și carduri de fidelitate.

Librărie sau magazin virtual?

În era digitalizării magazinele virtuale câștigă teren. Dar sunt păstrate și librăriile în care experiența senzorială contribuie la acea legătură dintre client și carte ori jucărie. Experiența deschiderii unei cărți  și mirosul acesteia  creează o legătură imediată între client  și acea carte.

„Acum 25 de ani erau 100 de librării, în prezent mai sunt 43. Lipsa de personal sau apariția pe piață a altor magazine de profil  sunt factorii care au condus către această măsură. Compensăm foarte bine în spațiul online. Se cumpără foarte multe cărți, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Mai ales cele pentru copii, indiferent de perioadă.” –  Alina Mirea, șef serviciu marketing.

Lansările de carte au loc la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

La Târgul de Carte Gaudeamus Radio România au loc cele mai așteptate lansări de carte. Mediatizarea acestora influențează și cererea de carte din librării.  „Primim informația exactă în timpul târgului”, spune Alina Mirea.

„Foarte multe edituri anunță lansări de carte chiar în timpul târgului. Nu se anunță în altă parte. Când începe târgul, apar și la noi cărțile. Durează cam două zile, până le avem în rafturi.”

Promoții pentru accesul tuturor la o carte

Cărțile sunt dorite de mulți oameni, dar nu toți și le permit. CLB vine în întâmpinarea acestora cu promoții atractive de-a lungul anului.

Este și un motiv pentru care se fac promoții atât în perioada sărbătorilor, cât și alte perioade ale anului: lumea trebuie să aibă acces la o carte. Au crescut prețurile și asta pentru că și prețul hârtiei a crescut foarte mult. Din acest motiv, promoțiile făcute de-a lungul anului vin în sprijinul celor care își doresc foarte mult să cumpere o carte.

Moș Crăciun are târg la CLB

De câțiva ani, Compania de Librării București organizează în magazinele sale Târgul de Crăciun. Un eveniment așteptat de comunitate și primit cu multă bucurie. Moșul aduce cu el reduceri mari și promoții pentru cărți, rechizite, jocuri, jucării.  Aceste reduceri pot fi regăsite și în magazinul online, dar atmosfera de Crăciun o putem întâlni doar în librăriile din comunitate.

„De vreo 5 ani organizăm Târg de Crăciun. Târgul vine întotdeauna cu reduceri, cu produse noi, cu decorațiuni de crăciun. Nu lipsesc nici cărțile pentru copii cu tematică de Crăciun. Atunci când intri într-o librărie, este un vis. Și în online se simte prezența Crăciunului, dar nu e același lucru. Magazinele sunt decorate frumos și te fac să intri în atmosfera de sărbători.”, Alina Mirea, șef serviciu marketing.

Cartea este biletul fiecăruia dintre noi către o altă lume. Unicitatea ei este garantată de imaginația noastră. Adulți sau copii, părinți ori bunici, suntem cu toții atrași de lumea cărților, a poveștilor. Ne bucurăm de daruri și ne face plăcere să dăruim, la rândul nostru. Să dăruim de Crăciun o carte, este un îndemn frumos către lectură. O invitație, până la urmă, în lumea fascinantă a unei librării.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.