VIDEO: „Cumva cădem în decepția să credem că ar trebui să fim fericiți în fiecare secundă a existenței noastre, dar nu este așa.” – Andreea Trandafirescu, scriitoarea cărții „Și tu poți!”

E greu să ai succes dacă n-ai habar că ești de neoprit. Te-ai săturat să aibă alții păreri despre viața ta? E timpul să te detașezi de vocile critice, preia controlul și demonstrează contrariul! Cartea „Și tu poți!” îți arată că POȚI FACE ORICE doar DACĂ îți propui. Andreea Trandafirescu a fost în studioul BucureștiFM pentru a te convinge că trebuie să îi achiziționezi volumul.

„Și tu poți!” este volum de debut al autoarei care a venit astăzi în matinal. „Prima carte este ca al 2-lea copil. Emoții mari și le mulțumesc fetelor de la Corint pentru șansa pe care mi-au dat-o. Oamenii ajută oameni și oamenii dau șansă oamenilor să iasă în față.”

„Eram temătoare de vulnerabilitate. Sunt curajoasă să-mi arăt latura asta sensibilă, să mă deschid, dar îți este teamă și de critici, și de faptul că poate volumul n-o să fie iubit, apreciat.”

Andreea Trandafirescu ne spune ce putem găsi în cartea „Și tu poți!”. „Este o carte care îți arată că poți face orice dacă îți propui. Și uite că și eu am frici. Chiar și după atâția ani de experiență. Fricile sunt parte din succes, ca și greșelile. Noi am fost învățați că nu avem voie să greșim. Trebuie să învățăm totul perfect.”

Cartea este un ghid al psihologiei pozitive. „Trendul este relativ nou și a înflorit în Statele Unite ale Americii. Psihologul care susține acest trend spunea că a tratat pacienți de depresie, de diverse alte tulburări și că acolo unde problema era rezolvată, rămânea un gol.”

„El a zis de ce să las eu gol în acești oameni? Hai să încercăm să plantăm și o sămânță a binelui sau să optimizăm ceea ce există deja. La un moment dat, oamenii trăiesc și prin traumă.”

Nu trebuie să fim mereu fericiți. „Eu cred că s-a marketizat foarte mult treaba asta cu fericirea pentru că vinde. În marile centre comerciale au apărut deja globulețe de Crăciun. Toate au o legătură cu fericirea. Copilăria invocă niște emoții, invocă niște sentimente.”

„Cumva cădem în decepția să credem că ar trebui să fim fericiți în fiecare secundă a existenței noastre, dar nu este așa.”

Câteodată ne putem simți debusolați și este în regulă. Important este să nu renunțăm la visul nostru. „Este ok să ne și pierdem, că nu avem un bol din care să extragem un bilețel pe care să scrie că astăzi trebuie să realizezi acest target și să fii măreț.”

„Ideea este să muncești în fiecare zi o dată la ce ai de făcut, să te susții financiar. Și trebuie să nu renunți să lucrezi și la visul tău măcar o dată pe săptămână, oricare ar fi el, indiferent că pictezi, că faci karate, că vrei să sari cu parașuta.”

Cu Andreea Trandafirescu vă puteți întâlni la Gaudeamus Radio România. „Lansarea va fi la Gaudeamus sâmbăta aceasta, începând cu ora 16:00 vor fi și distinsele doamne ale editurii Corint alături de mine. Sper să vină mulți oameni dragi. Urmează și alți copilași în scris, am fost admisă la doctorat și cred că acela va fi un copil făcut direct, mare.”

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România a început! Te așteptăm de pe 22 până pe 26 noiembrie între orele 10:00 şi 20:00. Trebuie să ajungi la Pavilionul Central (A) Romexpo, iar accesul publicului va fi gratuit. 

Descoperă cum să găsești sens în suferință și să mergi mai departe cu un scop nou. Nu uita să dai și un play videoclipului de mai sus!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.