Beauté Barbare la Festivalul de Muzică Veche București

Sursa foto: comunicat de presa

Festivalul de Muzică Veche București anunță și pentru această săptămână o experiență muzicală de excepție.

Beauté Barbare – 26 noiembrie 2023, ora 19:00, Sala Radio.

François Lazarevich și ansamblul francez „Les Musiciens de Saint Julien” propun o incursiune în frumusețea „muzicii „barbare” descoperite de Telemann în timpul călătoriei sale în Silezia, în anul 1705. François Lazarevich conduce ansamblul într-un program care îmbina suite baroce cu dansuri poloneze și cu muzică tradițională din Europa de Est.

Vocea caldă a sopranei Hélène Richaud și virtuozitatea la țambal a lui Iurie Morar vor adăuga o notă specială acestei experiențe muzicale. Un spectacol menit să transporte publicul într-o călătorie auditivă prin diversele culturi muzicale ale Europei de la începutul secolului al XVIII-lea.

Festivalul de Muzică Veche București

Festivalul de Muzică Veche București este sinonim cu excelența în domeniu. Evenimentul a acoperit de la începuturile sale un gol în oferta culturală bucureșteană și națională. Mai apoi, a crescut de la an la an, fiind considerat acum drept cel mai important eveniment de profil din Sud-Estul Europei.

Este primul festival de acest gen din București și unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România. Este cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrelor de consum cultural pe ultimii doi ani realizate de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală) și pe locul cinci în cadrul „Studiului de consum cultural pentru municipiul București 2015” – studiu realizat de INCFC la inițiativa ARCUB, pentru elaborarea Strategiei Culturale a Bucureștiului). Din anul 2015 a devenit membru (la vremea aceea singurul din România) al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA).

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină, mergând până la muzicile vechi ale popoarelor din bazinul mediteraneean și Orient.

Evenimentul pune în evidență actualitatea și prospețimea unor lucrări muzicale străvechi, dar într-o manieră mereu proaspătă și originală, sloganul său fiind: „Descoperă noutatea muzicii vechi”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.