Maşini avariate şi copaci doboraţi de vânt, azi – noapte, in Capitală

facebook.com/ISUBIF

UPDATE 13:30

Până la ora 10.30, 23 de intervenţii pentru degajarea unor arbori căzuţi, dintre care 15 s-au soldat cu pagube materiale, anunta Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, dupa desinta convocată de prefectul municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă.
Situatia stocurilor de materiale antideparante şi a utilajelor pregătite să intervină:
* Sectorul 1 –  Utilaje 40, material antiderapant: sare – 3.800 tone, alte materiale – 975 tone; (datele nu au fost furnizate de către Primăria Sectorului 1, ci au fost solicitate direct de la operatorul de salubritate);
* Sectorul 2 – Utilaje 92, material antiderapant: sare – 892 tone, nisip – 300 tone, clorură calciu – 572 tone;
* Sectorul 3 – Utilaje 64, material antiderapant: sare – 3.100 tone;
* Sectorul 4 – Utilaje 90, material antiderapant:  clorură de sodiu cu inhibitori de coroziune – 3.800 tone;
* Sectorul 5 – Utilaje 54, material antiderapant: clorură de calciu – 70 tone, sare cu inhibitori de coroziune – 2.690 tone;
* Sectorul 6 – Utilaje 100, material antiderapant: nisip – 25 tone, sare – 2.170 tone, alte materiale – 400 tone;
Pentrul că temperaturile vor rămâne scăzute, inclusiv în această noapte, echipele responsabile rămân în aşteptare pentru a interveni în combaterea îngheţului şi poleiului la nivelul municipiului Bucureşti.

 

UPDATE 10:10

Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, intervalul 06:00-10:00, ISU B-IF a gestionat alte 12 intervenții pentru îndepărtarea a 11 copaci căzuți în București și unul în județul Ilfov. Au fost avariate 9 autoturisme.

Sâmbătă, meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă pentru intervalul 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00. Au fost anuntate: intensificări ale vântului, viscol, precipitaţii însemnate cantitativ în Capitală şi în zeci de judeţe din zonele de sud şi est ale ţării.

Vantul puternic din noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai multe zone ale Capitalei,  a pus la pamant 11 copaci, iar sase autoturisme au fost avariate, conform datelor furnizate de ISU Bucureşti-Ilfov.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au intervenit, în mai multe zone ale Capitalei, pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vântul puternic. Echipajele au acţionat, până duminică la ora 6:00.

Din postarile internauţilor, pe reţelele de socializare au fost semnalate mai multe incidente cauzate de rafalele de vant, pe strada Baicului, aleea Ciceu şi la intersecţia Victor Ion Popa şi strada Velei.

În urma incidentelor nu au fost raportate victime.

În judeţul Ilfov nu au fost înregistrate intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo.

RECOMANDARI ISUBucuresti-Ilvov:

Recomandam cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările menționate, astfel:

• Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;
• Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
• Dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă.
În cazul în care autovehiculul este înzăpezit în afara localităţilor, trebuie să vă păstraţi calmul şi să luaţi următoarele măsuri:
• Trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie, nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;
• Anunţaţi evenimentul la 112, indicând locul în care aţi rămas blocat;
• Rămâneţi în autovehicul până la sosirea echipelor de salvatori;
• Porniţi motorul şi sistemul de încălzire periodic pentru a menţine cald în interior, îndepărtând zăpada ce poate înfunda ţeava de eşapament;
• Porniţi lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.