A 30-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România și-a desemnat câștigătorii

Foto: Radio România Gaudeamus / facebook

Aproape 100.000 de persoane au vizitat Târgul de Carte Gaudeamus Radio România aflat la ea de-a 30-a ediţie, care s-a desfăşurat în Pavilionul Central Romexpo din Capitală.

Evenimentul s-a încheiat aseară cu acordarea trofeelor Gaudeamus.

Trofeele Gaudeamus, prin Votul Publicului, au revenit Grupului Editorial Humanitas – locul 1, Editurii Litera – locul 2 și Editurii Polirom – locul 3.

Tot prin votul publicului, „Cea mai râvnită carte a târgului” a fost volumul „Mai mult ca trecutul”, de Ana Blandiana, publicat de Editura Humanitas.

Premiul Educaţia a revenit Editurii Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Premiul de Excelență a fost acordat Editurii Vellant din București „pentru calitatea prezenței la ediția 2023 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România și pentru lungul șir de cărți de literatură și arte publicate în rafinate condiții grafice și pentru standul mereu atractiv, „pe roți”, de la Gaudeamus.”

Premiul pentru traducerea din limba română într-o limbă străină a fost câştigat de Şerban Foarţă pentru volumul de poeme bilingv româno-germană „Schlimmericks”, iar premiul pentru traducere dintr-o limbă străină în limba română a fost acordat Alexandrei Coliban pentru traducerea din limba engleză a romanului „Crossroads” de Jonathan Franzen

Miss Lectura: Teodora Ioana Pavel, elevă la Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gheorghe Airinei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.