Coman, decisiv în derby-ul de slabă calitate dintre Dinamo și FCSB

FCSB a învins-o pe Dinamo București în derby-ul de pe Arena Națională, într-un meci care a contat pentru etapa a 17-a din Superligă. ”Roș-albaștrii” s-au distanțat la cinci puncte față de principala urmăritoare din campionat, CFR Cluj, ca urmare a succesului din această partidă.

Înainte de startul meciului, suporterii oaspeților s-au întors cu spatele la momentul auzirii intonării imnului oficial al clubului dinamovist, intonat de o peluză întreagă. De asemenea, tot cu puțină vreme înainte de începerea duelului din Capitală, crainicul stadionului i-a oferit microfonul unui reprezentant al ”Asociației Blondie”, specializată în sprijinirea copiilor cu handicap prin oferirea tratamentului adecvat în țări din Europa și nu numai.

Reprezentantul asociației a anunțat tot stadionul faptul că lovitura de start va fi dată de un copil, Nicolas, în vârstă de trei ani, a cărui inimă a fost oprită de două ori. Confruntarea oficială dintre cele două grupări a început cu ratarea lui Coman, care a fost servit de Miculescu, folosit pe poziție de atacant central de către tehnicianul cipriot, Elias Charalambous. La faza respectivă, goalkeeper-ul dinamoviștilor, Golubovic a ieșit pe centrare și a boxat balonul departe de buturile sale.

În minutul al patrulea al întâlnirii, fanii prezenți în peluza formației patronate roș-albastre au aprins mai multe seturi de artificii, dar și alte obiecte pirotehnice și au fost avertizați în nenumărate rânduri, cot la cot cu suporterii echipei adverse să renunțe la aceste instrumente, pentru ca jocul să poată continua.

Câteva minute mai târziu, Coman a recuperat o minge pierdută de apărarea ”câinilor roșii” în apropierea careului, dar șutul său nu a putut fi direcționat spre unul dintre colțurile porții dinamoviste, astfel că goalkeeper-ul croat nu a avut mari probleme în a reține execuția atacantului celor de la FCSB.

În minutul nouă al meciului, Pantea a centrat în gura porții, dar Miculescu a fost departe de minge. Însă, fostul jucător al celor de la UTA Arad a solicitat arbitrului acordarea unei lovituri de la unsprezece metri, fără a avea sorți de izbândă.

La jumătatea primei reprize a derby-ului din Superligă, Coman a preluat o minge la 30 de metri și a decis să șuteze. Execuția sa a trecut puțin pe lângă bara din dreapta porții lui Golubovic, iar Dinamo a reluat rapid jocul. Imediat după, Amzăr a trimis o pasă eronată unui coechipier, iar căpitanul celor de la FCSB, Olaru a reluat rapid spre poartă, doar că șutul său a fost deviat de un adversar în corner.

Din cauza unei accidentări în tabăra dinamoviștilor, Homawoo a fost înlocuit cu Patriche. La câteva minute distanță, trupa pregătită de pe margine de Ovidiu Burcă s-a remarcat, pentru prima dată, pe plan ofensiv. O combinație reușită în flancul drept la care au contribuit Costin și Ghezali l-au lăsat singur în colțul careului pe Amzăr, care a expediat un șut în peluza ”roș-albaștrilor”.

Chiar înainte de fluierul de final al actului întâi, cei de la FCSB au reclamat un posibil penalty neacordat de centralul partidei, Iulian Călin. Miculescu a căzut în careu după ce Patriche l-a lovit peste gheata stângă, dar arbitrul meciului a considerat că duelul a fost mult prea scăzut din punct de vedere al intensității pentru a arăta punctul cu var.

La pauza confruntării din Capitală, formația de pe primul loc din Superligă a efectuat două modificări, atunci când Compagno și Ovidiu Popescu au intrat pe teren, luându-le locurile lui Djokovic și Miculescu. În debutul părții secunde, Olaru a recepționat un balon în careu și a driblat doi adversari, dar finalizarea sa a trecut paralel cu linia porții dinamoviste.

În minutul 49, din cauza torțelor aruncate pe gazon de peluza vicecampioanei României, fotbaliștii celor două cluburi au fost implicați într-o altercație la marginea careului, soldată cu acordarea unei lovituri libere de la 16 metri.

Coman a fost desemnat responsabilul executării acestei faze fixe, iar execuția sa a trecut peste zidul format din jucătorii ”alb-roșii”, iar Golubovic a rămas simplu spectator la șutul trimis perfect de extrema celor de la FCSB. Oaspeții înscriau pentru 1-0 și preluau conducerea pe tabela de marcaj.

În minutul 56 al meciului, Coman a schimbat partea în partea dreaptă la Pantea care a preluat și a centrat în fața porții, acolo unde l-a găsit liber pe Ovidiu Popescu. Mijlocașul celor de la FCSB a deviat din prima balonul, dar tentativa sa de a înscrie nu a găsit spațiul porții.

Zece minute mai târziu, Dinamo a revenit în atac, atunci când Gregorio a primit o minge la 20 de metri și a tras spre poarta adversă. Balonul catapultat de atacantul portughez al ”câinilor roșii” a prins pământul în fața lui Târnovanu, dar goalkeeper-ul oaspeților a respins în corner la cea mai mare ocazie a meciului pentru gazde.

Cu 10 minute înainte de finalul jocului, Ghezali a reluat periculos spre poartă un voleu, dar a trimis fix pe centrul porții celor de la FCSB. La originea centrării s-a aflat Bani, intrat pe parcurs pe teren. Pe finalul confruntării, Dorin Rotariu a fost introdus în meci de Elias Charalambous, iar fostul fotbalist al dinamoviștilor a fost primit într-un cor de fluierături de suporterii ”alb-roșilor”.

În minutele adiționale ale întâlnirii de pe Arena Națională, Dani Iglesias a rămas singur la marginea careului cu balonul la piciorul drept, dar încercarea acestuia de a da o lovitură pe final ”roș-albaștrilor” nu a reușit. Șutul acestuia a trecut mult pe lângă poartă, iar cei de la FCSB s-au impus în derby în fața a peste 22.000 de spectatori.

Grație acestei victorii, echipa antrenată de Elias Charalambous rămâne lider în ierarhia din campionatul României, cu șapte puncte în fața unei alte rivale din oraș, Rapid București, care urmează să își dispute meciul din această etapă. De partea cealaltă, Dinamo București își păstrează cea de-a 15-a poziție în clasament, cu doar două puncte în fața codașei, FC Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.