Prefectul Capitalei cere Municipalităţii şi primăriilor de sector să nu emită avize pentru comercializarea de materiale pirotehnice

arhiva

Prefectura Capitalei solicită Primăriei Generale şi primăriilor de sector să nu emită avize în vederea comercializării articolelor pirotehnice. Prefectura vrea să descurajeze vânzarea şi utilizarea acestora, cu scopul prevenirii accidentelor.

Marilor centre comerciale din Bucureşti li se va solicita, de asemenea, să nu permită vânzarea petardelor şi artificiilor în parcări şi spaţii conexe, chiar dacă e vorba de proprietăţi private.

Prefectul Rareş Hopincă afirmă că instituţia pe care o conduce a primit multe petiţii şi solicitări de interzicere a vânzării acestor dispozitive, deoarece zgomotul petardelor este dăunător pentru copiii mici, pentru vârstnici şi pentru animalele de companie.

Indiferent de decizia primăriilor, poliţia şi inspectorii de la Protecţia consumatorilor vor face verificări şi vor acţiona în vederea descurajării comerţului cu materiale pirotehnice şi pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu astfel de mărfuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.