VIDEO: Remontada în Giulești: Rapid pierde incredibil

Rapid a pierdut partida din runda cu numărul 17 din Superligă, de pe teren propriu, contra celor de la U Cluj, cu scorul de 2-3. ”Giuleștenii” s-au aflat în ipostaza de a conduce la două goluri diferență pe tabela de marcaj, dar ardelenii au revenit în joc și au plecat cu cele trei puncte din Capitală.

Pe stadionul Giulești din București, trupa antrenată de Cristiano Bergodi dorea să obțină un nou succes în propria casă, după triumful destul de clar din ultimul meci disputat în fața fanilor, împotriva Universității Craiova. În tribunele arenei din Giulești, s-au aflat 10.832 de spectatori, iar cei de la Rapid au început în forță confruntarea.

În minutul 10 al partidei, după câteva reprize de tatonare reciprocă între cele două formații, Daniel Popa a tras spre poarta apărată de Horațiu Moldovan, dar mingea a fost blocată de căpitanul ”alb-vișiniilor”, Cristian Săpunaru. Bogdan Vătăjelu se aflase la originea centrării venite din partea stângă.

La numai patru minute după această fază, gazdele au reușit să deschidă scorul prin Jayson Papeau, care a avut o evoluție extrem de consistentă în primele 45 de minute. Extrema stângă a ”giuleștenilor” a primit o pasă de la Alexandru Albu și a driblat în stil brazilian unul dintre apărătorii oaspeților. Când a ajuns la marginea careului, fotbalistul francez a decis să șuteze, iar execuția sa, deviată de Masoero, a ajuns în plasa porții apărate de Plamen Iliev, pentru ca rapidiștii să preia conducerea.

În minutul 23 al partidei, pe seama deciziilor luate în teren, fanii gazdelor au început să îl huiduie pe centralul meciului, Radu Petrescu, iar din peluza giuleștenilor s-au auzit, în nenumărate rânduri, manifestații de genul: ”Hoțule, hoțule!”.

Un minut mai târziu, cei de la Rapid București aveau să își mărească avantajul pe tabela de marcaj. Funsho Bambgoye a centrat în gura porții, după o combinație reușită în flancul drept cu Christopher Braun, iar Alexandru Ioniță II a trimis pe jos, printre picioarele portarului, mingea în plasă, pentru 2-0.

Ioan Ovidiu Sabău a fost obligat să realizeze prima schimbare a jocului încă după jumătate de oră scursă din partidă, deoarece Fosatti a fost accidentat după un duel cu Borja Valle. În locula acestuia, și-a făcut apariția pe gazon Gabriel Oancea, fundaș dreapta de meserie.

În minutul 32 al confruntării din Capitală, Borja Valle a tras în blocajul unuia dintre stopperii adverși, iar mingea a ricoșat la Mattias Kait, mijlocașul de la închidere al gazdelor. Fotbalistul estonian a expediat o torpilă de la 20 de metri, pe mijlocul porții, care a fost boxată de Plamen Iliev în față.

Cu cinci minute rămase din primul act, cei de la U Cluj au reușit să reintre în joc. Un șut al lui Ianis Stoica, după o pasă filtrantă de excepție a lui Gabriel Oancea, care a fost respins de Horațiu Moldovan, l-a lăsat în situație ideală de a marca pe Daniel Popa, care a îndeplinit o simplă formalitate și a redus din handicap.

La câteva secunde de la startul reprizei secunde, același Daniel Popa a ratat singur cu goalkeeper-ul ”alb-vișiniilor” o ocazie uriașă. Vârful formației din Ardeal a fost servit de Dan Nistor, iar atacantul trecut și pe la Dinamo București a avut o tentativă de a îl loba pe Horațiu Moldovan, nereușită, însă.

În minutul 55 al duelului din Giulești, Paul Iacob și-a încercat norocul cu o lovitură liberă executată de la distanță. Șutul fundașului central al rapidiștilor a depășit zidul format din fotbaliștii oaspeților, dar balonul s-a scurs pe lângă poarta apărată de Plamen Iliev.

La faza imediat următoare, cei de la U Cluj au egalat situația pe tabela de marcaj, după ce au finalizat un contraatac de manual. Alexandru Chipciu s-a aflat la locul potrivit, în momentul potrivit, după bara transversală lovită de Ianis Stoica, cu capul. Astfel, mijlocașul dreapta al ardelenilor, folosit în acest meci pe poziția de fundaș dreapta, a trimis, pe jos, în diagonală și l-a învins pe portarul echipei pregătite de Cristiano Bergodi.

În minutul 73 al partidei, ”șepcile roșii” au răsturnat definitiv situația jocului, tot pe baza unui contraatac purtat în patru fotbaliști. Faza respectivă a pornit de la o înșurubare a lui Dan Nistor la marginea terenului, iar mijlocașul român l-a găsit liber pe Grosbry. Acesta din urmă a săltat balonul peste apărarea giuleștenilor, iar Daniel Popa și Ianis Stoica au rămas singuri cu portarul gazdelor. Atacantul clujenilor a dat dovadă de altruism și i-a pasat fostului vârf al celor de la FCSB, care nu a putut rata dintr-o asemenea poziție.

La puțin timp de la reluarea jocului, Jayson Papeau a avut o încercare de a marca cu un șut de la distanță, dar tentativa sa a fost mult prea slabă pentru a îi pune adevărate probleme lui Plamen Iliev. Tot cei de la U Cluj au fost mai periculoși până la finalul partidei din Giulești, iar  datorită unui joc dezghețat, bazat pe triunghiuri de pase, Alexandru Chipciu putea să înscrie al patrulea gol al echipei sale, dar bara s-a opus.a

Până la finalul confruntării din București, antrenorul gazdelor nu a găsit soluția prin care trupa sa să poată obține măcar un punct din această rundă, în ciuda introducerii în teren a tuturor ”arsenalelor” ofensive avute la dispoziție, printre care și Tsoumou, respectiv, Soni.

Rapid București a ratat oportunitatea de a urca pe locul al doilea în clasamentul campionatului din România și rămâne la șapte puncte în spatele liderului ierarhiei, FCSB. În același timp, Universitatea Craiova se apropie periculos de ”alb-vișinii”, un singur punct despărțindu-le pe cele două grupări. Următorul meci al rapidiștilor este împotriva celor de la FC Botoșani, aflați pe ultima poziție.

De partea cealaltă, mulțumită succesului de pe terenul echipei de pe podium, U Cluj a acumulat 23 de puncte din primele 17 etape și a avansat o poziție în clasament, mai exact, locul al șaptelea. În runda care urmează, formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău o va înfrunta, pe teren propriu, pe FCU Craiova 1948.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.