IGSU: Aproape 5.000 de pompieri pregătiţi să intervină, zilnic, în minivacanţa de 1 Decembrie

arhiva

Aproape 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, zilnic, atât pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor, în minivacanţa de 1 Decembrie.

Pompierii pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 900 echipaje de stingere, 131 de maşini de descarcerare, precum şi peste 480 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanţe de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, precum şi ambulanţe pentru transport neonatologic, arată un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenţie sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

În perioada 1 – 26 noiembrie, inspectorii de prevenire au desfăşurat 2.789 de acţiuni de control la operatori economici din toate judeţele ţării şi municipiul Bucureşti. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori şi accesibilitatea căilor de evacuare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.