VIDEO: „E foarte important să nu aglomerăm zona, să nu creăm disconfort și să venim fără mașină personală.” – Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 despre West Side Christmas Market

Astăzi am vorbit despre Târgul de Crăciun din Sectorul 6 – West Side Christmas Market. Un târg care aduna comunitati in spiritul si atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne-a spus mai multe Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, în matinalul Bucuresti FM 

 „La ora 19:00 se va deschide, se vor aprinde luminile în tot parcul, inclusiv cupola mare de pe pod. Va fi și un mic foc de artificii și în deschidere va cânta Fuego.” 

„Astăzi târgul are 65 de căsuțe, foarte multe atracții, de la zona de mâncăre, băuturi, vin fiert până la obiecte artizanale și ateliere pentru copii. Are un patinoar, are un carusel vienez, are o roată mare și căsuța lui Moș Crăciun. Deci cam tot ce trebuie unui târg de Crăciun dichisit.” 

„Este deschis în forma aceasta până pe 27 decembrie, dar avem și o formă mai restrânsă care include patrinoarul și cei care servesc mâncare și vin fiert până pe 7 ianuarie.”

Primarul ne recomandă să venim fără autoturismul personal pentru a nu crea disconfort. „Este foarte ușor să vii cu metroul de la Eroilor. Se poate veni foarte bine cu tramvaiul 41 sau cu autobuze și troleibuze. Deci STB-ul îi lasă pe călători fix în buza târgului, lângă Parcul Drumul Taberei. E foarte important să nu aglomerăm zona, să nu creăm disconfort și să venim fără mașină personală.”

Cum a fost 2023 pentru primarul Ciprian Ciucu 

 „A fost un an full. S-a lucrat foarte mult, s-au reabilitat și s-au resistematizat sute de străzi, în Militari și în Drumul Taberei micro-zone întregi. Acum se vine cu partea de verde, după ce se face strada, trotuarul, n-au mai fost făcute de zeci de ani de zile.” 

„Avem și proiecte mari. Centrul Cultural Favorit continuă în forță, deja s-a ajuns la nivelul trei. Au fost blocate lucrările și le-am deblocat. Valea Largă prinde contur este un tronson de aproximativ 1,5 km cu două benzi pe sens, cu trotuare largi, piste de biciclete. Ne apucăm în curând de faza trei din Parcul Liniei.”

Ce nu s-a putut realiza in 2023?

 „Mi-ar fi plăcut ca anul acesta să fi putut da drumul licitației pentru spital pentru că n-am renunțat la această idee. Avem în plan un spital în Sectorul 6 și nu s-a întâmplat, pentru că e un proiect extrem de complex, dar se va întâmpla și veți avea afla în curând, în ce condiții și în ce context.” 

„Mi-ar fi plăcut să avem cele 1000 de ghene îngropate deja în teren, nu sunt decât câteva sute. Lucrurile nu merg cu viteza și de obicei sunt cauze care țin de birocrație și de administrație sau cauze care țin de capacitatea slabă a celor care câștigă licitații. Așa apar astfel de situații. Dar în fine, nu pot să spun că sunt complet nemulțumit.”

Poți asculta tot interviul dacă dai un play videoclipului de mai sus!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.