Evenimente de neratat în minivacanța de 1 Decembrie!

Foto: Mircea Apostolescu

În minivacanța de 1 Decembrie, bucureștenii au mai multe opțiuni de petrecere a timpului liber.

Parada Militară de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naționale a României, în București va avea loc tradiționala paradă. La eveniment vor participa peste 1.500 de militari și specialiști din MApN, MAI, SRI, STS și ANP, precum și aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 aeronave. Parada va începe la ora 11:00.

Târgul de 1 Decembrie din Parcul Tudor Arghezi

Bucureștenii își vor putea petreace timpul liber la târgul tradițional „Poftim, din România”, organizat în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4. Evenimentul are loc în perioada 1 – 3 decembrie 2023. La târg, vor fi prezenți peste 30 de producători care vor oferi spre vânzare produse tradiționale românești și decorațiuni lucrate manual.

West Side Christmas Market

West Side Christmas Market are loc în Parcul Drumul Taberei din sectorul 6. Evenimentul poate fi vizitat până după Anul Nou. Acolo, bucureștenii și turiștii vor avea parte de un tărâm de poveste, cu luminițe și decoruri spectaculoase, o roată panoramică înaltă de 38 de metri, un patinoar mai mare decât cel de anul trecut, un carusel și un trenuleț. Nu vor lipsi Căsuța lui Moș Crăciun, Atelierul spiridușilor și concertele.

De asemenea, vor fi peste 65 de căsuțe cu mâncăruri tradiționale, vin fiert, ciocolată caldă, dar și decorațiuni și cadouri de la artizani din toate colțurile țării. Intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun București se deschide joi, 30 noiembrie, de la ora 16:00, în Piața Constituției. Intrarea este liberă pe tot parcursul evenimentului. În aceeaşi seară, de la ora 18:00, se vor aprinde luminile festive în Capitală iar Delia va susţine un concert.

Peste 130 de căsuțe ale meșteșugarilor, creatorilor urbani și producătorilor locali își așteaptă publicul cu o largă varietate de produse de sezon, dar și cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locație. Distracția va fi asigurată de roata panoramică, carusel și de trenuleț, dar şi de mascote și artiști animatori pe picioroange.

Laminor Winter Wonderland

Laminor Winter Wonderland, cel mai mare târg indoor și outdoor din România, va fi deschis în data de 30 noiembrie, la ora 18:00. Târgul se va desfășura până pe 2 ianuarie 2024 în incinta halei istorice Laminor, situată pe bulevardul Basarabia nr. 256.

Lista de atracții pentru copii și adulți este lungă și cuprinde diferite zone în care cei mici și cei mari vor putea simți atmosfera sărbătorilor de iarnă: carusel, party bus, ateliere creative pe teme diverse (decorațiuni, Virtual Reality), spectacole de teatru pentru copii și adolescenți. Moș Crăciun va fi, de asemenea, prezent să împartă cadouri copiilor (cuminți) și să le asculte dorințele. Intrarea la eveniment este gratuită.

Târgul de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii

Târgul de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii poate fi vizitat până pe data de 30 decembrie 2023. În cadrul evenimentului, vor avea loc o mulțime de activități și surprize de sezon, plus 145 de spectacole. Accesul publicului este liber.

Alte evenimente

Muzeul Satului vă invită pe 1 si 2 decembrie la Târgul Mesterilor Populari. Și esplanada cu statui de la Piața Universității vă așteaptă cu un mic târg de sărbători. În plus, 12 food truck-uri cu mâncăruri delicioase vor staționa în parcarea Promenada Mall.

Nu în ultimul rând, la unele muzee intrarea va fi liberă pe 1 Decembrie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.