VIDEO: Nicușor Dan, despre Târgul de Crăciun din Piața Constituției!

”Este un târg de Crăciun pregătit cu mare grijă și trebuie să spun că el este înscris în rețeaua internațională a Târgurilor de Crăciun”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan, despre Târgul de Crăciun din Piața Constituției.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide oficial astăzi. Bradul de 30 de metri este împodobit, iar Căsuța lui Moș Crăciun îi așteaptă pe toți cei mici. Au fost făcute probele de lumini în Piața Constituției, iar Primarul Capitalei, Nicușor Dan, ne asigură că totul arată spectaculos.

Mai multe despre târg am aflat chiar de la el în matinalul BucureștiFM.

Primarul General, Nicușor Dan, ne-a oferit mai multe detalii despre Târgul de Crăciun din Piața Constituției.

„Azi, 30 noiembrie, de la ora 16:00 începe târgul. Avem multe atracții, avem roată panoramică, avem ateliere ale meșteșugarilor, avem multe activități pentru copii. Casa lui Moș Crăciun o să fie acolo, dar numai începând din 15 decembrie. Până atunci, copiii pot să lase scrisorile pentru Moș Crăciun.

„Este un Târg de Crăciun pregătit cu mare grijă. Trebuie să spun că el este înscris în rețeaua internațională a Târgurilor de Crăciun și ca și în anii precedenți, ne așteptăm ca un sfert din vizitator să fie turiști străini.”

Avem noutăți față de anii precedenți. „Față de anul trecut apare roata panoramică și fiind Piața Constituției, avem o privire asupra întregului Bulevard Unirii, asupra Palatului Parlamentului, bineînțeles. În rest, lucrurile cu care ne-am obișnuit și bineînțeles, foarte multă mâncare de calitate.”

Târgul de Crăciun se termină pe 26 decembrie, iar Nicușor Dan ne-a explicat de ce nu se poate prelungi perioada. „Eu am întrebat de ce nu se face până de Sfântul Ion, pe 7 ianuarie. Mi s-a spus că în general, cadourile și toate cumpărăturile se fac înainte de Ajunul Crăciunului și că în anii în care s-a lungit perioada târgului pentru această experiență nu a existat mare atracție.”

Primarul general ne face o retrospectivă a anului 2023. „Am făcut până în momentul acesta vreo 40 km de conducta din sistemul de termoficare sper să ajungem să facem 50 până la sfârșitul anului. Am adus vreo 50 de tramvaie, am terminat podul de la doamna Ghica. Am lucrat foarte mult la noul plan urbanistic general, care este într-o fază avansată și el blocat după vreo 7-8 ani și deblocat. Astea sunt lucrurile pozitive.”

„Din păcate, am avut și lucruri mai puțin fericite. Când ești autoritate publică și trebuie să faci achiziții publice, ți se întâmplă să ai întârzieri și una dintre ele a fost pentru sistemul de management al traficului. Noi din decembrie am atribuit, deci se face anul, și între timp suntem în contestații și nu putem să începem tot.”

Nu uita, Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide oficial astăzi, 30 noiembrie, la ora 16:00, iar la ora 18:00 vor fi aprinse luminițele din Piață simultan cu iluminatul festiv din oraș.Mai multe despre Târgul de Crăciun și despre București afli de la Primarul General dacă dai un play videoclipului de mai jos.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.