Beneficii ale consumului de wasabi!

Foto: Wikipedia

Wasabi este un condiment tradițional japonez. Cea mai comună utilizare acestuia este sub formă de pastă, pentru sushi.

Un studiu recent arată că wasabi poate fi benefic în privința îmbunătățirii memoriei și a abilităților cognitive ale vârstnicilor. Studiul, realizat de producătorul japonez de alimente Kinjirushi Co. în colaborare cu Universitatea Tohoku, s-a concentrat pe un tip de ulei de muștar numit hexarafan, găsit în cantități mici în rădăcinile și rizomii plantei. Practic, s-a urmărit să se demonstreze dacă acest compus, deja cunoscut ca având efecte antioxidante și antiinflamatorii asupra organismului, are un impact pozitiv asupra funcției cognitive pentru adulții sănătoși cu vârsta de peste 60 de ani.

La studiu au participat 72 de adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 60 și 80 de ani care au fost împărțiți în două grupuri pentru cercetare. Persoanele din primul grup au primit un supliment zilnic de 0,8 miligrame de hexarafan, echivalent cu cinci grame de rizom de wasabi, pentru o perioadă de 12 săptămâni, în timp ce celuilalt grup i s-a administrat un placebo.

Testele cognitive post-studiu au arătat că grupul care a primit suplimentul a prezentat o îmbunătățire semnificativă a memoriei episodice și de lucru în comparație cu grupul care a primit placebo. Îmbunătățirile cognitive au fost mai evidente în privința capacității persoanelor de a procesa conversații scurte, de a efectua calcule simple și de a corela nume cu chipuri.

Compania Kinjirushi a anunțat că analizează posibilitatea de a utiliza aceste rezultate pentru a dezvolta noi produse pentru îmbunătățirea memoriei. „Cu o populație globală care îmbătrânește, ne propunem să folosim beneficiile pentru sănătate ale wasabi pentru a spori speranța de viață sănătoasă și bunăstarea persoanelor în vârstă”, a declarat un oficial al companiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.