Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, construit cu o tehnologie nouă!

Foto: Facebook/Hotel of Ice Romania

Construcția Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac va începe săptămâna viitoare, după minivacanța de 1 Decembrie. Tema aleasă pentru acest an este ”Artă și gheață”. Administratorii au anunţat că planul pentru noul hotel este gata și include hotelul, biserica de gheață și un winter parc pentru activități de iarnă.

Dat fiind că iernile sunt tot mai blânde în România, de anul acestă se schimbă tehnologia de construcție a hotelului. Metoda clasică de până acum, cu cărămizi de gheață tăiate cu drujba din gheața Lacului Bâlea, cu zăpadă amestecată cu apă pe post de mortar, va fi înlocuită cu o tehnică mai eficientă, folosită și la alte hoteluri de gheață din lume, a spus fondatorul hotelului de gheață de la Bâlea Lac, Arnold Klingeis.

Foto: Facebook/Hotel of Ice Romania

„Am făcut investiții considerabile în achiziționarea unor baloane, unor baloane speciale cu care se construiesc iglu-uri și în Alpi, și în Canada, și în Țările de Nord. Aceste baloane sunt dintr-un material special, foarte rezistent, care, cu presiune, se umple cu aer și sunt încărcate cu un tun de zăpadă, ceea ce înseamnă că un iglu poate fi construit foarte simplu într-o singură noapte. Un balon are 8 metri diametru. Acolo vor fi integrate restaurantul și recepția și galerie de artă, dar sunt și baloanele mai mici, camere de hotel, cu un diametru de 3,5 metri”, a explicat Arnold Klingeis.

Hotelul de Gheață a fost promovat, recent, într-un top mondial al locurilor şi experienţelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri. Jurnaliştii britanici au considerat că acesta reprezintă ”piesa de rezistenţă a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitoreşti oraşe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea capitalei României”, se arată într-un comunicat de presă al Hotelului.

Hootelul de gheață va fi deschis din data de 20 decembrie. Prețul pentru o noapte de cazare va începe de la 150 de euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.