2 victorii din tot atâtea posibile pentru România. Naționala de handbal feminin ”merge ceas” la Campionatul Mondial

Sursă: Facebook/Federația Română de Handbal (FRH)

Naționala de handbal feminin a României a întâlnit-o pe reprezentativa din Serbia, în cel de-al doilea meci al Campionatului Mondial desfășurat în trei state nordice: Danemarca, Norvegia și Suedia. Sportivele noastre au învins cu scorul de 37-28, în ceea ce a reprezentat un duel mult mai echilibrat comparativ cu cel de la debut.

În aceeași sală în care ”tricolorele” au învins-o pe naționala de handbal feminin din Chile, în partida inaugurală, cu scorul de 44-19, Herning a fost din nou contextul în care sportivele pregătite de Florentin Pera s-au luptat pentru obținerea ambelor puncte puse în joc.

În prima parte a confruntării din Danemarca, handbalistele române au început la fel de bine ca în duelul cu reprezentativa sud-americană, iar sportivele din Serbia s-au văzut rapid conduse, la o diferență de patru goluri. Primele reușite ale sportivelor din țara noastră au fost punctate de Eliza Buceschi, care a trimis mingea în poarta adversă, în repriza întâi, de trei ori.

De asemenea, o eficiență asemănătoare la finalizare în ceea ce privește naționala României i-a aparținut și Soniei Seraficeanu, care a marcat patru goluri, toate din poziții dificile. Crina Pintea, pivotul reprezentativei țării noastre nu a dezamăgit și a înscris în trei rânduri în poarta sârboaicelor.

Nicoleta Dincă și-a păstrat forma bună din prima înfruntare de la turneul final și a atras privirile tuturor atunci când unul dintre cele două goluri marcate a fost reușit dintr-o boltă de toată frumusețea.

În continuare fără Cristina Neagu în teren, selecționerul naționalei de handbal feminin a României pare că a găsit un înlocuitor pe măsura multiplei campioane a țării noastre. Cristina Laslo, poziționată la creație, în centrul terenului, a marcat de două ori și a mărit avantajul nostru.

Pe lângă aceste jucătoare, alte handbaliste care au contribuit la mărirea avantajului de pe tabela sălii ”Jyske Bank Boxen”, în prima parte, au fost: Bucur, Popa și Bazaliu, care a expediat o bombă imparabilă de la zece metri.

De remarcat în prima repriză s-a remarcat și portarul celor de la Rapid București, Diana Ciucă, care a parat cinci dintre 14 execuții ale sârboaicelor, până spre finalul primelor 30 de minute. Diferența dintre cele două selecționate, a fost, la un moment dat, chiar și de șapte goluri, cu aproximativ 10 minute înainte de pauză: 16-9, ba chiar și de opt goluri, cu câteva secvențe înainte de fluierul de final al primului act: 19-11.

Înspre ultima parte a reprizei întâi, eficiența din ofensiva României a scăzut, deoarece ”tricolorele” nu au mai izbutit să înscrie timp de 4-5 minute.

Imediat de la reluarea confruntării, Nicoleta Dincă a bifat al treilea gol din tot atâtea încercări și a oferit naționalei noastre o gură de oxigen, reușind să încheie seceta de reușite din finalul primei reprize.

Sârboicele au început mai bine repriza a doua și au pus presiune la poarta noastră. La un moment dat, adversarele s-au apropiat la trei goluri distanță, dar am reușit să oprim ofensiva naționalei vecine.

Prin dubla superioritate numerică avută de ”tricolore” la 10 minute de la începutul actului secund, handbalistele noastre au profitat și au revenit la cinci goluri diferență.

Grație unui contraatac purtat de handbalistele românce, Sonia Seraficeanu s-a concentrat în fața porții și a mărit scorul la șapte goluri avans pentru naționala țării noastre.

În repriza a doua, Cristina Laslo a fost ghinionista meciului, din cauza celor două bare pe care le-a lovit după aruncări de la zece metri. Totuși, MVP-ul partidei a fost, din nou, Eliza Buceschi, care a avut o precizie de invidiat la finalizare, izbutind să marcheze opt goluri, dintre care trei din lovituri de la șapte metri.

Nicoleta Dincă a marcat și ea încă o dată după o pasă genială venită de la portarul nostru, Daciana Hosu, care a traversat tot terenul. Româncele au trecut în frunte cu opt goluri în plus față de sârboaice, după perioada mai complicată întâmpinată în debutul actului secund.

Dindilingan a punctat și ea, pentru prima dată, pe final de meci, iar cu cinci minute înainte de finalul jocului, diferența cea mai semnificativă de scor a fost atinsă. Laura Ostase s-a aflat față în față cu goalkeeper-ul advers și a trimis mingea în plasa porții, pentru a mări avantajul la nouă goluri în favoarea reprezentativei țării noastre.

Naționala de handbal feminin a României a încheiat cu succes și cel de-al doilea duel al turneului final din țările nordice și a obținut ambele puncte puse la bătaie. Pentru elevele lui Florentin Pera urmează cel mai dificil meci al grupelor inițiale, cel cu unul dintre statele gazdă ale acestei întreceri sportive, Danemarca. Meciul dintre ”tricolore” și daneze este programat să se dispute marți, 5 decembrie, de la ora 21:30.

Până atunci, principalele adversare ale handbalistelor noastre vor întâlni reprezentativa din Chile, astăzi, 3 decembrie, de la ora 21:30, tot la Herning.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.