România o înfruntă pe Serbia la CM de handbal feminin!

foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal

România joacă astăzi cu Serbia, la Campionatul Mondial de handbal feminin. Partida din Grupa E este programată la ora 19:00.
În aceeași grupă, de la 21:30, se dispută meciul Chile – Danemarca.

În prima rundă, România a învins-o pe Chile, cu scorul de 44 – 19, iar Danemarca s-a impus în fața Serbiei, cu 25 – 21.

Clasamentul Grupei E:

1. România – 2 puncte;

2. Danemarca – 2 puncte;

3. Serbia – 0 puncte;

4. Chile – 0 puncte.

Obiectivul tricolorelor la turneul final mondial este o clasare între primele 7 locuri, fapt care le-ar da dreptul de a participa la turneele preolimpice. De asemenea, naționala de handbal feminin a României urmărește calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

După meciurile de sâmbătă se cunosc deja 8 echipe calificate în grupele principale. Campioana olimpică, Franța, a dispus de Islanda, cu scorul de 31 – 22, iar Slovenia a trecut de Angola, cu 30- 24. Polonia a învins Japonia cu 32- 30, Germania a surclasat Iranul, scor 45- 22. Ungaria a învins Camerunul cu 39-20, iar Muntenegru a depăsit-o pe Paraguay cu 41- 26. Olanda a întrecut-o pe Congo, cu scorul de 40-20, iar Cehia s-a impus în fata Argentinei cu 30-22.

Campionatul Mondial are loc în premieră în trei țări, Danemarca, Suedia și Norvegia, până pe 17 decembrie. Cele 32 de naționale prezente la turneu au fost repartizate în 8 grupe de câte 4 echipe. Primele 3 echipe din fiecare grupă se califică în grupele principale. Vor fi 4 grupe principale cu câte 6 echipe, iar primele două clasate de aici vor merge în sferturile de finală. Din sferturi se va juca în sistem eliminatoriu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.