Debutul norocos a fost de partea lui Bernd Storck. Dinamo nu o bate nici pe Sepsi și rămâne cu cel mai slab atac din Superligă

Sepsi Sfântu Gheorghe a trecut, pe teren propriu, de Dinamo București, cu scorul de 2-1, în ceea ce a reprezentat debutul ambelor bănci tehnice. Meciul a contat pentru etapa a 18-a din campionatul intern.

În partida care a conchis runda aceasta din Superligă, covăsnenii au câștigat ceea ce putem intitula ”duelul noilor antrenori”, în fața penultimei clasate din ierarhie, fosta formație a lui Ovidiu Burcă.

Fără victorie de patru meciuri, de la un 2-0 înregistrat împotriva celor de la FC Voluntari, Sepsi era constrânsă să nu comită pași greșiți pentru a păstra pretenții la play-off.

În partea ”câinilor roșii”, eșecul din derby de România, din runda precedentă, contra celor de la FCSB se adăugase seriei de 12 confruntări fără victorie în toate competițiile.

În linia de start a înfruntării de la Sfântu Gheorghe, noul tehnician german al covăsnenilor nu a revitalizat prea mult primul unsprezece, aspect care s-a aplicat și în cazul antrenorului ”câinilor roșii”, abia instalat în funcție, de asemenea.

Prima ocazie a duelului întrecerii interne a venit la poarta dinamovistă, atunci când, după executarea unei lovituri de la colț, atacantul slovac, Pavol Safranko a înțepat cu șpițul balonul spre buturile apărate de Adnan Golubovic. Totuși, goalkeeper-ul sloven a ieșit în întâmpinare și a parat tentativa vârfului gazdelor de a înscrie într-un alt corner.

La acțiunea imediat următoarea, situat în cercul de la mijlocul terenului, omul de la creație al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Jonathan Rodriguez a trimis o pasă genială, de peste 20 de metri, care a depășit defensiva adversă.

Mingea a fost preluată impecabil de Marius Ștefănescu, căruia i-a ieșit stopul, iar internaționalul român l-a văzut pe portarul oaspeților ieșit dintre buturi și a decis să finalizeze cu un lob remarcabil. Scorul a devenit 1-0 în favoarea formației din Covasna.

În minutul 14 al meciului, un contraatac declanșat de trupa din Sfântu Gheorghe i-a avut drept protagoniști pe marcatorul primului gol, care a trimis o pasă filtrantă spre Pavol Safranko. Aflat într-un unghi din care nu putea finaliza, atacantul central al gazdelor a întors balonul în mijlocul careului dinamovist, de unde Roland Varga a reluat din prima.

Însă, execuția extremei celor de la Sepsi a fost atenuată de o deviere venită din partea lui Răzvan Patriche, iar tabela a rămas nemișcată.

Cu un sfert de oră rămas din primul act, o fază construită în flancul stâng de atac a grupării gazdă l-a găsit în spațiul liber, nemarcat, pe Roland Varga.

Jucătorul maghiar al celor de la Sepsi a centrat pe jos, iar mingea, după ce a fost atinsă de Lucas Alves, a fost lovită direct de Marius Ștefănescu, la colțul lung din stânga goalkeeper-ului formației din ”Ștefan cel Mare”. Acesta l-a învins pentru a doua oară pe Adnan Golubovic și a mărit avantajul echipei sale.

În minutul 38, o combinație reușită între Ahmed Bani și Lamine Ghezali, l-a lăsat pe fundașul stânga al dinamoviștilor, Ionuț Amzăr, într-o zonă de unde putea șuta la poartă.

Apărătorul lateral al oaspeților, după recepționarea unei pase cu călcâiul a fotbalistului francez, a finalizat cu piciorul drept, dar mingea care a prins pământul a fost reținută de portarul lui Sepsi, Roland Niczuly.

După reluarea jocului, atitudinea fotbaliștilor antrenați de Zeljko Kopic a fost una total schimbată, iar dorința și ambiția trupei dinamoviste au fost rapid răsplătite de o reușită. Goncalo Gregorio a schimbat partea după o pasă la Ionuț Amzăr, care s-a chinuit să țină mingea în teren.

Centrarea din prima a fundașului dinamoviștilor a ajuns la același jucător portughez, aflat la inițierea fazei, care a șutat din voleu. Balonul a fost deviat și de Lamine Ghezali, dar pentru oaspeți a contat că s-a marcat, iar diferența de pe tabelă s-a redus.

Intrat pe parcurs pe gazon, Dennis Politic și-a făcut imediat simțită prezența în joc prin cele două încercări de la mare distanță, soldate cu un șut trimis mult peste bara transversală, respectiv cu o intervenție sigură a lui Roland Niczuly.

Totuși, cea mai mare șansă de a înscrie, ulterior golului marcat de formația bucureșteană le-a aparținut gazdelor, care, nu au putut profita de faza extrem de bine legată dintre Cosmin Matei și Marius Ștefănescu.

Cei doi și-au pasat pe metru pătrat printre fundașii centrali ai ”câinilor roșii” până când Pavol Safranko a fost pasat în gura porții apărate de Adnan Golubovic. Vârful celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a pus latul, dar a deschis prea mult exteriorul piciorului, astfel încât mingea s-a scurs pe lângă poartă.

Cea mai bună oportunitate de a restabili egalitatea la general pentru Dinamo București s-a ivit atunci când Christian Ilic s-a descotorosit de pressingul mijlocașilor adverși și a înaintat perpendicular cu poarta adversă.

Fotbalistul oaspeților i-a pasat lui Dennis Politic care a fost altruist și l-a pus pe Goncalo Gregorio în ipostaza de a finaliza din colțul stâng al careului gazdelor. Portughezul s-a dezechilibrat, a alunecat și a căzut, cerând acordarea unei lovituri de la unsprezece metri. Arbitrul de la centru, Radu Petrescu, a ignorat protestele acestuia și a urmărit continuarea fazei.

Până la finalul meciului, covăsnenii s-au apărat cu întreg efectivul, iar schimbările efectuate de tehnicianul croat al celor de la Dinamo București nu au fost de succes. Sepsi Sfântu Gheorghe a terminat victorioasă partida de pe teren propriu și a obținut toate cele trei puncte, la primul meci al neamțului Bernd Storck în calitate de antrenor principal.

După succesul bifat pe stadionul ”Sepsi”, câștigătoarea SuperCupei României a urcat trei poziții în ierarhie, până pe locul al 10-lea, la trei puncte în spatele celor de la U Cluj, care ocupă ultima treaptă a play-off-ului.

”Alb-roșii” nu au strălucit nici la prima confruntare în care a fost implicat managerul balcanic, Zeljko Kopic, iar dinamoviștii își păstrează titulatura de formație cu cel mai slab atac din campionatul intern. Trupa bucureșteană rămâne pe penultimul loc în Superligă, la o singură lungime peste ”lanterna roșie”, FC Botoșani.

În meciurile care urmează, covăsnenii se vor deplasa la Ploiești pentru a se duela cu Petrolul Ploiești, în cea de-a doua competiție din țară, pe când Dinamo București are meci pe ”Arena Națională”, cu Oțelul Galați, tot în Cupa României.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.