Surpriză mare pe Arena Națională. Dorinel Munteanu ”îi dă clasă” FCSB-ului și ”încinge” lupta la titlu

Pe ”Arena Națională”, din București, liderul din Superligă, a fost surclasat de Oțelul Galați, trupa antrenată de Dorinel Munteanu. Scorul final a fost de 2-0 în favoarea oaspeților, iar FCSB ratează șansa de a se desprinde în fruntea clasamentului.

Pentru că CFR Cluj și Rapid București se încurcaseră în această rundă, cu numărul 18, a campionatului intern, mai exact, contracandidatele la titlu, FCSB spera să se distanțeze la opt puncte față de cele două formații.

Trupa antrenată de Elias Charalambous a fost vizitată de ocupanta locului al 11-lea din clasament, iar moldovenii au început cum nu se putea mai bine confruntarea din Capitală. Improvizația antrenorului cipriot pe postul de fundaș central, Mihai Lixandru l-a pus într-o situație incomodă pe Ovidiu Popescu, în minutul șapte în propriul careu.

Faza a plecat de la construcția ”roș-albaștrilor”, iar apărătorul celor de la FCSB nu a văzut Ovidiu Popescu are adversar în spate, astfel că Teles a recuperat și l-a învins pe Ștefan Târnovanu, cu un șut simplu, trimis pe jos.

Oțelul Galați a preluat rapid conducerea pe tabela de marcaj, după un început furibund de partidă. Rapid, însă, FCSB a trecut în controlul duelului din Superligă, iar Florinel Coman și-a încercat norocul cu un șut expediat din lovitură liberă. Acesta nu a putut să marcheze pentru a treia oară la rând din fază fixă, după reușitele asemănătoare bifate în înfruntările cu Dinamo București și FCU 1948 Craiova.

Goalkeeper-ul oaspeților, Dur Bozoancă, a fost la post și a respins în doi timpi, iar jucătorul gazdelor, Adrian Șut, nu a fost pe fază și nu a putut trimite balonul în plasa porții gălățene. La mijlocul reprizei întâi, din cauza agresivității în teren și încasarea unui cartonaș galben, Ariel Lopez a fost schimbat de Dorinel Munteanu cu Ionuț Neagu pentru a nu risca o posibilă eliminare a mijlocașului uruguayan.

O altă ocazie imensă a gazdelor a venit din urma executării unui corner din partea dreaptă. Risto Radunovic a centrat cu piciorul stâng, iar Alexandru Miculescu a reluat cu capul din câțiva metri, după devierea lui Siyabonga Ngezana. Totuși, portarul celor de la Oțelul a reacționat prompt și s-a opus decisiv golului pentru a doua oară la rând.

În minutele suplimentare acordate de arbitrul asistent, o eroare provocată la mijlocul terenului de interii celor de la FCSB a condus la un contraatac purtat în trei de oaspeți. Bodișteanu a rămas liber la marginea careului și a săltat balonul spre Pop, care a reluat spectaculos, din săritură spre buturile ”roș-albastre”. Execuția acestuia a trecut puțin peste bara transversală, iar la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru oaspeți.

La opt minute de la reluarea jocului, același Pop a fost lansat de marcatorul unicului gol al confruntării de până atunci, Teles. Atacantul celor de la Oțelul Galați a finalizat slab, pe jos, pe centrul porții, iar Ștefan Târnovanu nu a avut probleme în a reține mingea.

Șapte minute mai târziu, a venit pericolul și la poarta formației de lângă Dunăre. Tot dintr-un corner executat de fundașul stânga muntenegrean, Risto Radunovic, Ovidiu Popescu a trimis în peluză din poziție ideală și nu a putut fructifica ieșirea greșită pe centrare a goalkeeper-ului gălățenilor.

În minutul 63 al jocului din Capitală, oaspeții își puteau mări avantajul pe tabelă, după o combinație superbă reușită între Maciel și Fatai. Cei doi au dejucat pressing-ul apărării adverse, iar Maciel a rămas singur cu Târnovanu, în careu. Însă, șutul acestuia s-a scurs pe lângă poartă.

La faza imediat următoare, fotbaliștii pregătiți de Dorinel Munteanu nu au mai iertat erorile în lanț comise de prima clasată din Superligă. Din preluarea lui Frederic, care a oferit o pasă pe culoar lui Cisotti, gălățenii au făcut 2-0, datorită șutului trimis la colțul lung de jucătorul italian.

Reacția gazdelor a venit instantaneu, atunci când Florinel Coman a finalizat la colțul lung acțiunea celor de la FCSB, dar extremei stânga i-a lipsit precizia.

Ultimele atacuri ale ”roș-albaștrilor” au venit cu 10 minute înainte de fluierul de final al meciului. Mai întâi, după o centrare a căpitanului echipei, Darius Olaru, Andrea Compagno s-a înălțat cel mai bine dintre toți jucătorii prezenți în careu, dar acesta a șters mult prea slab balonul, care a fost prins fără greutăți de Dur Bozoancă.

Cu două minute rămase din timpul regulamentar de joc, Florinel Coman a centrat dintr-o lovitură de la colțul terenului la prima bară, acolo de unde a reluat Dawa. Goalkeeper-ul oaspeților a respins în față, dar emoțiile au fost risipite de un apărător al celor de la Oțelul, care a evacuat balonul din zona periculoasă.

Singurul eveniment notabil care s-a mai întâmplat până la finalul întâlnirii de pe Arena Națională a fost redat de încasarea cartonașului roșu de către Florinel Coman. FCSB a încheiat în 10 oameni partida, din cauza excesului de înjurături adresate de fotbalistul român arbitrului de la centru, Marcel Bîrsan.

Oțelul Galați s-a apărat exemplar timp de 90 de minute și a plecat cu toate cele trei puncte puse în joc din București. Grație acestui succes, trupa condusă de Dorinel Munteanu a urcat două trepte în clasament, apropiindu-se la trei lungimi de ultimul loc de play-off.

De partea cealaltă, pentru clubul patronat de Gigi Becali, eșecul de pe teren propriu, a lăsat un spațiu de cinci puncte până la echipele de pe locurile 2, respectiv, 3, CFR Cluj și Universitatea Craiova. În următorul meci, FCSB se va duela cu FCU Craiova 1948, în etapa a treia a grupelor din Cupa României, în timp ce dunărenii se vor întoarce pe stadionul unde au răpus vicecampioana, pentru a da piept cu Dinamo București, în aceeași competiție.

Sursă: Mario Soare-București FM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.