Atenţionare de călătorie in Germania

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania/facebook

Ministerul Afacerilor Externe  informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania, Landul Bavaria, că persistă perturbările în transportul aerian, rutier şi feroviar, generate de precipitaţiile abundente sub formă de ninsoare, în condiţiile actualelor temperaturi negative şi au intervenit noi dificultăţi generate, în principal, de formarea poleiului.

”Pe aeroportul din München numeroase curse au fost anulate sau amânate, fiind de aşteptat ca perturbările să continue pănă la data de 7 decembrie 2023. Există situaţii în care pasagerii rămân blocaţi în aerogară, din cauza amânării sau anulării scuccesive a zborurilor de legătură. Se înregistrează dificultăţi şi în ceea ce priveşte gestionarea logistică a bagajelor”, a transmis, marţi seară, MAE.

Circulaţia trenurilor rămâne în continuare puternic afectată, cu numeroase întârzieri şi curse anulate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la München: +49 89 553307 sau +49 89 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă: +491602087789.

Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.