Rafila: Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial

Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial, a declarat  ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a spus că încearcă să se asigure toate resursele.

Ministrul Sănătăţii a participat miercuri la conferinţa de închidere a proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, organizată de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Potrivit ministrului Sănătăţii, strategiile sectoriale în câteva domenii precum tuberculoza, HIV-SIDA şi vaccinarea reprezintă priorităţi ale Ministerului Sănătăţii şi ale Guvernului la care se lucrează pentru a „deveni realitate”.

„Am reuşit în acest an să aprobăm strategiile sectoriale în câteva domenii cheie – tuberculoză, HIV-SIDA şi Strategia naţională de vaccinare. Toate aceste lucruri reprezintă priorităţi în momentul de faţă, nu numai ale Ministerului Sănătăţii, ci ale Guvernului României. Lucrăm pentru ca ele să devină realitate. Accesul la terapie, inclusiv la medicaţie de linia a doua şi linia treia pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă, este esenţial şi încercăm să asigurăm toate resursele”, a spus Rafila.

El a spus că orice pacient depistat precoce nu are semnificaţie doar din punctul de vedere al tratamentului acordat, ci şi din punct de vedere al reducerii transmiterii bolii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.