Sector 2: Reabilitare clădiri monument istoric, aflate în proprietate privată

facebook.com/PrimariaSector2
Patrimoniul cultural din Sectorul 2 trebuie protejat, se arata intr-o postare, pe pagina de Facebook a primariei sectorului 2 care sustine ca se implica activ pentru restaurarea acestor clădiri unice şi valoroase pentru istoria, arhitectura, cultura şi identitatea Bucureştiului. Aceste constructii se afla în proprietate privată.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pe site-ul primăriei este in dezbatere publica un regulament privind modul în care va acoperi primaria, costurile lucrărilor de reparaţii, dar şi ce criterii stabileste, spre îndeplinire, proprietarilor clădirilor monument istoric.
Dacă aveţi propuneri, sugestii sau recomandări privind acest proiect, le puteţi trimite pe e-mail la adresa: dezbateri.publice@ps2.ro.
Sprijinul se adresează celor care nu îşi permit să restaureze clădirile monument istoric din resurse proprii. Din acest motiv, cererea de finanțare este însoţită, printre altele, şi de documente care arată situația financiara a proprietarului şi a familiei sale.
Proporţia efectivă a contribuţiei primariei  va fi stabilită în funcţie de punctajul obţinut de fiecare solicitant în parte.
Acesta trebuie sa indeplineasca o serie de CONDIŢII DE ELIGIBILITATE:

– Solicitantul trebuie sa demonstreze că este proprietarul monumentului istoric. Imobilul nu poate constitui obiectul unui litigiu, nu poate fi sub sechestru sau ipotecat;
– Starea fizică a monumentului istoric trebuie să necesite intervenție, lucru verificat de personal de specialitate.
Acordarea finanţării se face prin decontarea facturilor şi a devizelor. Sumele sunt nerambursabile doar dacă solicitantul îşi îndeplineşte obligațiile contractuale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.