VIDEO: Atena Boca: „Mamele sunt forța care mișcă lucrurile”

484.436 euro este suma strânsă în cadrul campaniei umanitare #CopiiiRomâniei organizată de LaPrimulBebe. O campanie care are drept scop utilarea cu echipamente medicale performante a Spitalului de Urgență Pediatrică Ploiești. Am vorbit despre campania #CopiiiRomâniei cu Atena Iulia Boca, fondator LaPrimulBebe, invitata Ioanei Brușten #InComunitate.

„Am ales și de data un spital, Spitalul de Urgență Pediatrică din Ploiești. Acolo am găsit o echipă tânără de medici și extrem de entuziastă. Cred că de aceea am și ales acel loc, pe lângă tot binele pe care puteam să-l ducem, faptul că oamenii de acolo pot lua ajutorul de la noi, îl pot transforma, multiplica și îl pot îngriji, pentru noi este foarte important. Acum am strâns mai mult și putem să facem mai mult. fost să achiziționăm un turn de chirurgie laparoscopică, pentru că foarte multe cazuri care ajung acolo sunt cazuri de copii necăjiți, cu o situație financiară mai puțin bună, cei mai mulți dintre ei. Peste 85 % dintre cazuri sunt cazuri de ortopedie, copii care lucrează în gospodării, care cad de pe acoperișuri, care își taie degetele cu  motocoase, cu topoare. Acest turn laparoscopic îi ajută pe medicii de acolo ei să opereze în paralel. Au două echipe de medici care ar putea opera în paralel însă, din cauza lipsei acestui aparat, ei se așteaptă unii pe ceilalți și nu se poate opera în același timp, iar aparatura pe care noi o vom duce acolo rezolva această problemă.

Avem, de asemenea, un aparat de radiologie digitală cu braț mobil. Acestea  aparatură am acoperit-o, dar ce mai putem să luăm în plus și ne bucurăm foarte tare sunt 8 stații modulare de diagnostic folosite pentru consultațiile inițiale, când ajung copii la urgență. Vom lua, de asemenea, și dulapuri medicale, sterile și electronice, necesare păstrării medicamentelor în condiții optime. Ne bucură foarte tare  că vom utila și bucătăria, în care se gătesc 150 de porții pentru fiecare masă,  cu aparatură de uz casnic.”

Mamele nu așteaptă, ele acționează

Obișnuiți să așteptăm ca altcineva să rezolve o problemă, uităm că prin determinarea celor mulți se pot face minuni. Când vine vorba de copiii lor, mamele nu lasă nici măcar o piatră  nerăsturnată în găsirea unei soluții care să le salveze viețile. Mamele de La primul Bebe demonstrează acest lucru, de fiecare dată.

„Ne place să ne uităm la ceea ce facem ca la o linie istorică și mereu ne comparăm cu ce am făcut în trecut, pentru că este un barometru bun prin care ni se arată cum a crescut comunitatea, cum s-au dezvoltat oamenii, cum au prins încredere în ceea ce facem și cum au înțeles că, de fapt, singurul mod în care putem schimba lucrurile profund este doar împreună, nu separat. De aceea, de multe ori, lumea își pune baza într-un președinte, de exemplu, și nu înțelege că nu un singur om va schimba țara aceasta, ci o mulțime de oameni care gândesc la fel, simt la fel și acționează în aceeași direcție și cred că ceea ce facem noi în La Primul Bebe exact asta arată. Degeaba am fi eu și colegele mele de la birou, dacă nu am avea lângă noi acele zeci de mii de mame care de două ori pe an se strâng și spun, da, putem să schimbăm ceva. Nu putem să schimbăm noi toate România, dar nici nu putem să dormim sperând că alții vor face lucruri pentru noi, în timp ce copiii ne mor în spitale.”

În Campania #CopiiiRomâniei s-au strâns 484.436 de euro

O sumă fabuloasă, strânsă de o comunitate de oameni care arată că se poate schimba ceva atunci când există determinare și bunăvoință. Oameni care au înțeles că viitorul copiilor lor depinde de ei, mai ales atunci când cei aleși să rezolve problemele își arată mâinile legate de un sistem birocratic găunos.

 „Licitația a durat 6 zile. Așa se întâmplă, licitațiile noastre umanitare le organizăm de două ori pe an ca un semn de recunoștință  pentru tot ceea ce se întâmplă în această Comunitate.

(…)Au fost aproape 16.000 de părinți din comunitate implicați și s-au licitat peste 17.000 de obiecte sau servicii. Tot ceea ce se întâmplă este că fiecare licitație, cu fiecare obiect, fiecare serviciu mic care pare neînsemnat pentru tine, înseamnă de fapt aur pentru un obiect pus lângă celălalt ajunge, iată, la jumătate de milion de euro.” – Atena Boca

Comunitatea La Primul Bebe, umărul pe care poți să te sprijini

Este o comunitate în care vei găsi oricând informația pe care o cauți. Pentru orice părinte aflat la început de drum, această comunitate reprezintă mai mult decât o gură de oxigen, este chiar un sprijin atât de necesar, mai ales când ești copleșit de frică. Un sprijin emoțional care te ajută să mergi mai departe și să dai mai departe.

„Practic, La Primul Bebe nu se ocupă cu aceste campanii umanitare, nu acesta aceasta este activitatea noastră. Ceea ce facem noi este că 365 de zile și de nopți, din an, sprijinim mamele  din România,  cu copii mici în brațe și cu copii mai mari în brațe și gravidele, zi de zi, emoțional, informațional și așa mai departe.

Informațiile sunt foarte importante. Oamenii au încredere în toate programele educaționale pe care noi le facem, însă cred că ceea ce ne unește cel mai tare este sprijinul emoțional pe care am reușit să ni-l oferim unele celorlalte, în această comunitate sigură. O comunitate în care nu ești  judecată, în care nu ești pus la zid, în care nimeni nu râde de tine pentru că pui un întrebare stupidă, poate pentru că la început, ce să vezi, aproape toate întrebările pot părea stupide, pentru că ești singur acasă, nu știi un milion de lucruri, nu știi cum e mai bine și atunci orice întrebare poate părea ciudată. Însă când ești acasă singură cu un copil în brațe, nicio întrebare nu este ciudată și tocmai pentru acest sprijin emoțional, pe care mamele primesc, de două ori pe an, se unesc în număr atât de mare în jurul cauzelor pe care noi le alegem, cauze  care întotdeauna privesc direct copiii și mamele deopotrivă.”

Mamele, forța care mișcă toate lucrurile

 „Noi nu avem pe altcineva să chemăm în ajutor. Pe cine să chemăm, dacă nu pe mamele noastre, care au reacționat și au stat lângă noi. Așa ne-am învățat lecțiile, ne-am îmbunătățit sistemul și mergem mai departe. Mamele sunt forța care mișcă toate lucrurile.”  – Atena Iulia Boca, fondator LaPrimulBebe

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.