VIDEO: „Este o expoziție internațională pe care am văzut-o în vară la Budapesta și atunci ne-am gândit de ce nu și la București” – Mihaela Păun, director ARCUB despre Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” în premieră în România, la ARCUB – Hanul Gabroveni – o selecție de creații ale celebrului artist catalan. 170 de lucrări printre care sculpturi, grafică, gravuri, miniaturi din aur, rubine, smaralde, safir și diamante și o experiență interactivă. Mai multe ne-a spus Mihaela Păun, director ARCUB, în Bună dimineața, București!

Mihaela Păun ne explică cum i-a venit ideea aducerii unei astfel de expoziții la București. „Este o expoziție internațională pe care am văzut-o în vară la Budapesta și atunci ne-am gândit de ce nu și la București, având în vedere că era și foarte aproape de noi, motiv pentru care am contactat firma care organizează această expoziție.”

Directorul ARCUB ne spune ce putem vedea la expoziție. „Nu sunt  doar 170 de exponate, vorbim aici de sculpturi, grafică, gravuri, litografii. Puteți vedea și miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir.”

„Mie personal îmi plac foarte tare culturile de mari dimensiuni și acele vestite ceasurile care curg. Sunt câteva scupturi de mari dimensiuni. Una dintre ele era atât de grea și de complicat de introdus în spațiile noastre, încât am preferat să o lăsăm afară. Avem un soi de curte interioară acoperită”

Nu sunt doar exponatele atracțiile evenimentului. „Avem experiență VR și sper ca oamenii să se bucure de acest lucru. Eu personal, mărturisesc că a fost o experiență extraordinară atunci când am fost la Budapesta să văd expoziția și mi-am pus acei ochelari care te transpun practic în lumea lui.”

„Ești undeva printre girafe, elefanți, în deșert, sunt. Este inspirat evident din lucrările lui și la un moment dat ai senzația că te afli undeva acolo, pe o pânză și ești transpus practic în acea în acea lume. Este foarte interesantă experiența VR.”

Pentru cei care simt nevoia unor explicații suplimentare, Mihaela ne asigură că vor exista tururi ghidate. „Vom avea de-a lungul expoziției și tururi ghidate. Este ceva ce se cere în ultimul timp foarte mult și pentru grupuri, dar și pentru vizitatorii individuali. Acesta este motivul pentru care ne pregătim și cu aceste tururi ghidate, inclusiv tururi pentru grupuri. Sper din suflet că vor veni foarte mulți copii.”

De pe 13 decembrie 2023  până pe 12 mai 2024, între orele 10.00-20.00, publicul este așteptat să se bucure Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”! Mai multe afli de la Mihaela Păun, director ARCUB, dacă dai un play videoclipului de mai sus.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.